Ρύζι γιασεμί με σάλτσα καρύδας και μάνγκο

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
25'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά
- 1 φλ. ρύζι γιασεμί, Golden Sun
- 1 φλ. νερό
- 400γρ. κονσέρβα γάλα καρύδας, Freshona
- 2 κ.σ ζάχαρη λευκή, Belbake
- ¼ κ.γ. αλάτι, νώμα
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ (για την σάλτσα)
- 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι, για γαρνίρισμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Μαγείρεμα ρυζιού: Ξεπλύνετε το ρύζι γιασεμί με κρύο νερό 2–3 φορές, μέχρι το νερό να βγαίνει σχεδόν καθαρό.
- Βάλτε το ρύζι σε κατσαρολάκι με 1 φλ. νερό, ½ φλ. γάλα καρύδας, 1 κ.σ ζάχαρη και αλάτι.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
- Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για άλλα 5–7 λεπτά.
- Σάλτσα καρύδας για γαρνίρισμα: Σε κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα καρύδας που έμεινε με 1 κ.σ ζάχαρη.
- Διαλύστε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. νερό και προσθέστε το στο γάλα καρύδας.
- Ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά σε κρεμώδη σάλτσα.
- Σερβίρισμα: Σε κάθε πιάτο βάλτε μια μερίδα ρύζι με σάλτσα καρύδας.
- Τοποθετήστε δίπλα φέτες μάνγκο.
- Περιχύστε με λίγη έξτρα σάλτσα καρύδας.
- Γαρνίρετε με καβουρδισμένο σουσάμι.