Σοφιγάδο με κοτόπουλο και μακαρόνια

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
35'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. κοτόπουλο μοιρούς χωρίς κόκκαλο
- 100 ml ελαιόλαδο, νώμα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 150 ml κόκκινο ξηρό κρασί, Cimarosa
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, Kania
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά καυτερή
- 1 κ.γ. κόκκοι μπαχάρι, Kania
- 1 ξυλάκι κανέλας, Kania
- 3 κ.σ. πελτές ντομάτας, Kania
- 1 κ.γ. αλάτι, νώμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, νώμα
- 250 γρ. μακαρόνια χοντρά No2, Combino
- 150γρ. γραβιέρα, ΓΑΛΠΟ
- 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα κρεμμύδια, σοτάρουμε, σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε 800ml νερό, τον πελτέ ντομάτας και σιγομαγειρεύουμε για 30’ ή μέχρι να μελώσει (δέσει) η σάλτσα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια, σερβίρουμε με το μελωμένο κοτόπουλο, τριμμένη γραβιέρα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.