Skip to main content

Σοφιγάδο με κοτόπουλο και μακαρόνια

Σοφιγάδο με κοτόπουλο και μακαρόνια

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

35'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. κοτόπουλο μοιρούς χωρίς κόκκαλο
  • 100 ml ελαιόλαδο, νώμα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 ml κόκκινο ξηρό κρασί, Cimarosa
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, Kania
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά καυτερή
  • 1 κ.γ. κόκκοι μπαχάρι, Kania
  • 1 ξυλάκι κανέλας, Kania
  • 3 κ.σ. πελτές ντομάτας, Kania
  • 1 κ.γ. αλάτι, νώμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, νώμα
  • 250 γρ. μακαρόνια χοντρά No2, Combino
  • 150γρ. γραβιέρα, ΓΑΛΠΟ
  • 3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τα κρεμμύδια, σοτάρουμε, σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε μπαχαρικά.
  • Προσθέτουμε 800ml νερό, τον πελτέ ντομάτας και σιγομαγειρεύουμε για 30’ ή μέχρι να μελώσει (δέσει) η σάλτσα.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, σερβίρουμε με το μελωμένο κοτόπουλο, τριμμένη γραβιέρα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.