Σημειώσεις
Το «Confit Byaldi» είναι μια γαστρονομική παραλλαγή του παραδοσιακού ratatouille, που δημιουργήθηκε από τον Γάλλο σεφ Michel Guérard. Ο Αμερικανός σεφ Thomas Keller παρουσίασε τη δική του εκδοχή στο The French Laundry Cookbook (1999), με σάλτσα ντομάτας στη βάση και vinaigrette στην κορυφή. Ο Keller ήταν και σύμβουλος φαγητού στην ταινία Ratatouille της Pixar. Το όνομα είναι λογοπαίγνιο με το τουρκικό πιάτο «İmam bayıldı». Σε αυτή την εκδοχή, τα λαχανικά κόβονται σε πολύ λεπτές φέτες, ψήνονται σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μείνουν μαλακά και γυαλιστερά, και σερβίρονται σε κυκλική διάταξη σαν «βεντάλια».





