Skip to main content

Ελληνική πίτσα στο λεπτό

Ελληνική πίτσα στο λεπτό

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία (400 γρ.) ζύμη πίτσας με 150 γρ. σάλτσα ντομάτας | Chef

 

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη | ΓΑΛΠΟ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 10 μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες | νώμα
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
  • ¼ κ.γ. αλάτι | νώμα
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι | νώμα
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. ανθοί κάππαρης
  • Φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη | νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200˚C.
  2. Απλώστε τη ζύμη μαζί με το χαρτί ψησίματος της συσκευασίας σε ταψί.
  3. Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη.
  4. Σκορπίστε τις πιπεριές, τις ελιές και το κρεμμύδι.
  5. Πασπαλίστε με τη θρυμματισμένη φέτα.
  6. Ραντίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
  7. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν το τυρί και η ζύμη.
  8. Σερβίρετε ζεστή, γαρνίροντας με την κάππαρη, τα ντοματίνια και τη ρίγανη.