Skip to main content

Πίτσα Μαργαρίτα

Πίτσα Μαργαρίτα

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

14'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. σάλτα ντομάτας με βασιλικό | Combino
  • 100 γρ. μίνι μοτσαρέλα | Lovilio
  • 1 κ.σ. σιμιγδάλι λεπτό | χρυσός μύλος

 

Για το στόλισμα:

  • 8 φύλλα φρέσκος βασιλικός
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί για 10 λεπτά στους 230°C.
  2. Στραγγίξτε τα μοτσαρελίνια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Πλύνετε τα ντοματίνια και τον βασιλικό, στεγνώστε τα και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση.
  4. Ανοίξτε τη ζύμη (σύμφωνα με τη Συνταγή #2). Βγάλτε το ζεστό ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε το σε πυρίμαχο πάγκο. Πασπαλίστε το με σιμιγδάλι και μεταφέρετε προσεκτικά τη ζύμη πάνω του.
  5. Απλώστε 4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας στη ζύμη, αφήνοντας περίπου δύο δάχτυλα περιμετρικά χωρίς σάλτσα.
  6. Ψήστε την πίτσα για περίπου 10 λεπτά στον αέρα.
  7. Προσθέστε τη μοτσαρέλα γύρω γύρω και ψήστε για ακόμα 4 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει και το τυρί να λιώσει.
  8. Λίγο πριν σερβίρετε, προσθέστε τον βασιλικό και τα ντοματίνια πάνω από την πίτσα.