Skip to main content

Κλειστή πίτσα (καλτσόνε) με προσούτο και κατσικίσιο τυρί

Κλειστή πίτσα (καλτσόνε) με προσούτο και κατσικίσιο τυρί

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

16'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό | Combino
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί κομμένο στη μέση | Chene d’argent
  • 4 φέτες προσούτο | Dulano
  • 1 κ.γ. φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη | νώμα
  • 1 ½ κ.γ. νιφάδες γλυκιάς πιπεριάς μπούκοβο | Kania
  • 1 κ.σ. σιμιγδάλι λεπτό | χρυσός μύλος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί για 10 λεπτά στους 230°C.
  2. Κόψτε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και τοποθετήστε το πάνω στον πάγκο εργασίας. Πασπαλίστε το με 1 κ.σ. σιμιγδάλι.
  3. Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σε κύκλο διαμέτρου 24 εκ. (σύμφωνα με τη Συνταγή #2) και τοποθετήστε την πάνω στο λαδόχαρτο με το σιμιγδάλι.
  4. Απλώστε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας στη μισή επιφάνεια της ζύμης, αφήνοντας περιμετρικά περίπου δύο δάχτυλα χωρίς σάλτσα.
  5. Τοποθετήστε το τυρί πάνω από τη σάλτσα.
  6. Προσθέστε το προσούτο, τη ρίγανη, το μπούκοβο και ακόμα 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας.
  7. Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου, διπλώστε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου και σφραγίστε καλά τις άκρες, ώστε να κρατήσετε τη γέμιση μέσα.
  8. Βγάλτε προσεκτικά το ζεστό ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε το σε πυρίμαχο πάγκο.
  9. Μεταφέρετε το λαδόχαρτο με το καλτσόνε πάνω στο ταψί.
  10. Αλείψτε την επιφάνεια του καλτσόνε με ελαιόλαδο.
  11. Ψήστε για 16-18 λεπτά στον αέρα, μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει.