Κλειστή πίτσα (καλτσόνε) με προσούτο και κατσικίσιο τυρί

Χρόνος Παρασκευής
10'

Χρόνος Ψησίματος
16'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 στρογγυλή ζύμη διαμέτρου 24 εκ. (μισή ποσότητα από τη βασική συνταγή πίτσας)
- 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό | Combino
- 50 γρ. κατσικίσιο τυρί κομμένο στη μέση | Chene d’argent
- 4 φέτες προσούτο | Dulano
- 1 κ.γ. φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη | νώμα
- 1 ½ κ.γ. νιφάδες γλυκιάς πιπεριάς μπούκοβο | Kania
- 1 κ.σ. σιμιγδάλι λεπτό | χρυσός μύλος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί για 10 λεπτά στους 230°C.
- Κόψτε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και τοποθετήστε το πάνω στον πάγκο εργασίας. Πασπαλίστε το με 1 κ.σ. σιμιγδάλι.
- Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σε κύκλο διαμέτρου 24 εκ. (σύμφωνα με τη Συνταγή #2) και τοποθετήστε την πάνω στο λαδόχαρτο με το σιμιγδάλι.
- Απλώστε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας στη μισή επιφάνεια της ζύμης, αφήνοντας περιμετρικά περίπου δύο δάχτυλα χωρίς σάλτσα.
- Τοποθετήστε το τυρί πάνω από τη σάλτσα.
- Προσθέστε το προσούτο, τη ρίγανη, το μπούκοβο και ακόμα 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας.
- Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου, διπλώστε τη ζύμη σε σχήμα μισοφέγγαρου και σφραγίστε καλά τις άκρες, ώστε να κρατήσετε τη γέμιση μέσα.
- Βγάλτε προσεκτικά το ζεστό ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε το σε πυρίμαχο πάγκο.
- Μεταφέρετε το λαδόχαρτο με το καλτσόνε πάνω στο ταψί.
- Αλείψτε την επιφάνεια του καλτσόνε με ελαιόλαδο.
- Ψήστε για 16-18 λεπτά στον αέρα, μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει.

