Skip to main content

Μπαλοτίνα κοτόπουλο με σάλτσα κουμανταρίας

Μπαλοτίνα κοτόπουλο με σάλτσα κουμανταρίας

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 200 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο (καλά στραγγισμένο) | Vegeterra
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο | Νώμα
  • Καπνιστά μπαχαρικά | Kania
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι | Νώμα
  • Φρέσκο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 

Για τη σάλτσα:

  • 200 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
  • 150ml κουμανταρία
  • ½ κ.σ. μέλι | Νώμα
  • 1 κ.σ. βούτυρο | Milbona
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι | Νώμα
  • Πιπέρι | Νώμα

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Ανακατέψτε το σπανάκι με το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Ανοίξτε τα φιλέτα κοτόπουλου, γεμίστε τα με το σπανάκι και τυλίξτε τα σφιχτά σε ρολό πάνω σε πλαστική μεμβράνη, ώστε να σχηματίσετε μια μπαλοτίνα (σαν χοντρό λουκάνικο).
  3. Σιγοβράστε τα ρολά σε μια κατσαρόλα με νερό για 8 λεπτά, ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους.
  4. Μεταφέρτε τα αμέσως σε παγωμένο νερό για 3 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη μεμβράνη.
  5. Σκουπίστε τα φιλέτα ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.
  6. Αλείψτε με ελαιόλαδο, καρυκεύστε με τα καπνιστά μπαχαρικά και ψήστε στον φούρνο για 25 λεπτά.
  7. Αφήστε να ξεκουραστεί το κρέας και κόψτε σε χοντρές φέτες. Πασπαλίστε με μαϊντανό.
  8. Για τη σάλτσα, σοτάρετε σε μικρό τηγάνι την κολοκύθα με το βούτυρο, προσθέστε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μέλι, την κουμανταρία, αλάτι και πιπέρι, και αφήστε να δέσει. Σερβίρετε με το κρέας.