Ριζότο κολοκύθας

Χρόνος Παρασκευής
15'

Χρόνος Ψησίματος
25'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για την κολοκύθα:
- 300 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο | Νώμα
- ½ κ.γ. αλάτι | Νώμα
Για το ριζότο:
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο | Milbona
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι | Νώμα
- 200 γρ. ρύζι για ριζότο ή καρολίνα Σερρών | Νώμα
- 100ml λευκό ξηρό κρασί | Cimarosa
- 800ml ζωμός λαχανικών | Kania
Για το τελείωμα:
- 100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη | Lovillio (ή 100 γρ. παρμεζάνα σε νιφάδες | Lovillio)
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, παγωμένο | Milbona
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι | Νώμα
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. σπόροι κολοκύθας | Alesto

