Τάρτα κολοκύθας χωρίς γλουτένη

Χρόνος Παρασκευής
20'

Χρόνος Ψησίματος
25'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη | Belbake
- ¼ κ.γ. αλάτι | Νώμα
- 115 γρ. ανάλατο βούτυρο (κρύο) | Milbona
- 15 γρ. μέλι | Νώμα
- 50ml κρύο γάλα
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 250 γρ. μασκαρπόνε | Milbona
- 200 γρ. τυρί cottage | Milbona
- 100 γρ. θυμαρίσιο μέλι | Νώμα
- ½ κ.γ. κανέλα αλεσμένη | Kania
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο | Kania
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο | Belbake
Για τις γαρνιτούρες:
- Πεκάν χοντροκομμένα | Alesto
- Φρέσκο δεντρολίβανο
- Μούρα του δάσους
- Κρέμα σαντιγί | Milbona
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίψτε με τα δάχτυλά σας το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.
- Προσθέστε το μέλι και το γάλα και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.
- Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα, ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα και στρώστε την σε ορθογώνια ταρτιέρα 28×18 εκ. ή σε στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.
- Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια τρυπήστε τη ζύμη με πιρούνι και προψήστε την στους 175°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Παράλληλα, απλώστε την κολοκύθα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο, περιχύστε με λίγο φυτικό λάδι και ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Έπειτα πολτοποιήστε την σε πουρέ.
- Σε ένα μπολ, αναμείξτε το μασκαρπόνε, το τυρί cottage, το μέλι και τα μπαχαρικά μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
- Μόλις κρυώσει η βάση, ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με το μείγμα τυριών και γεμίστε την τάρτα.
- Στολίστε με τις γαρνιτούρες (πεκάν, δεντρολίβανο, μούρα του δάσους και σαντιγί) και σερβίρετε.

