Skip to main content

Τάρτα κολοκύθας χωρίς γλουτένη

Τάρτα κολοκύθας χωρίς γλουτένη

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

25'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη | Belbake
  • ¼ κ.γ. αλάτι | Νώμα
  • 115 γρ. ανάλατο βούτυρο (κρύο) | Milbona
  • 15 γρ. μέλι | Νώμα
  • 50ml κρύο γάλα

 

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 250 γρ. μασκαρπόνε | Milbona
  • 200 γρ. τυρί cottage | Milbona
  • 100 γρ. θυμαρίσιο μέλι | Νώμα
  • ½ κ.γ. κανέλα αλεσμένη | Kania
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο | Kania
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο | Belbake

 

Για τις γαρνιτούρες:

  • Πεκάν χοντροκομμένα | Alesto
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Μούρα του δάσους
  • Κρέμα σαντιγί | Milbona

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίψτε με τα δάχτυλά σας το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.
  3. Προσθέστε το μέλι και το γάλα και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.
  4. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλα, ανοίξτε την ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα και στρώστε την σε ορθογώνια ταρτιέρα 28×18 εκ. ή σε στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.
  5. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια τρυπήστε τη ζύμη με πιρούνι και προψήστε την στους 175°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  7. Παράλληλα, απλώστε την κολοκύθα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο, περιχύστε με λίγο φυτικό λάδι και ψήστε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Έπειτα πολτοποιήστε την σε πουρέ.
  8. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το μασκαρπόνε, το τυρί cottage, το μέλι και τα μπαχαρικά μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
  9. Μόλις κρυώσει η βάση, ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με το μείγμα τυριών και γεμίστε την τάρτα.
  10. Στολίστε με τις γαρνιτούρες (πεκάν, δεντρολίβανο, μούρα του δάσους και σαντιγί) και σερβίρετε.