Skip to main content

Temaki (χειροποίητος κώνος)

Temaki (χειροποίητος κώνος)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

30'

Μερίδες

4 κώνοι

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • ≈ 160 γρ. μαγειρεμένο ρύζι για σούσι | Vitasia
  • 2 φύλλα nori κομμένα στη μέση | Vitasia
  • 100 γρ. κοτόπουλο πανέ ψημένο | Vitasia
  • 2 κ.σ. (≈ 30 γρ.) μαγιονέζα με siracha | Vitasia
  • ½ αβοκάντο σε λωρίδες
  • 1 αγγούρι τουρσί σε λωρίδες | Freshona

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε το ρύζι για σούσι.
  2. Κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.
  3. Πάρτε μισό φύλλο nori, με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα έξω.
  4. Βάλτε 2 κ.σ. (≈ 40 γρ.) ρύζι στη μία άκρη και προσθέστε τη γέμιση διαγώνια στη μέση, αφήνοντας περίπου μισό δάχτυλο περιμετρικά.
  5. Τυλίξτε σε κώνο και σερβίρετε αμέσως με σάλτσα σόγιας, wasabi και gari.