Skip to main content

Μπισκότα βρόμης με λευκή σοκολάτα και κράνμπερι

Μπισκότα βρόμης με λευκή σοκολάτα και κράνμπερι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

7'-9'

Μερίδες

20 μπισκότα

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο | Milbona
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη | Belbake
  • 25 γρ. λευκή ζάχαρη | Belbake
  • 2 μέτρια αβγά (100 γρ.) | Νώμα
  • 1 φακελάκι βανίλια | Belbake
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | Νώμα
  • 50 γρ. νιφάδες βρόμης | Crownfield
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα | Belbake
  • 1 πρέζα αλάτι | Νώμα
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ¼ κ.γ. κανέλα | Kania
  • 100 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι | Alesto
  • 100 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας ή λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη | Fin Carre

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθέρμανση φούρνου: Ρυθμίστε στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Αφράτεμα μείγματος: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  3. Προσθήκη υγρών: Ενσωματώστε τα αβγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
  4. Ξηρά υλικά: Προσθέστε αλεύρι, βρόμη, κορν φλάουρ, μαγειρική σόδα, αλάτι, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Τελική προσθήκη: Ρίξτε τα κράνμπερι και τη λευκή σοκολάτα. Ανακατέψτε απαλά.
  6. Σχηματισμός: Χρησιμοποιώντας κουτάλι παγωτού (scoop), σχηματίστε μπάλες ζύμης (περίπου 2 κ.σ.) και τοποθετήστε τες στο ταψί, αφήνοντας 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
  7. Ψήσιμο: Ψήστε για 7-9 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες, αλλά να φαίνονται υγρά στο κέντρο.
  8. Κρύωμα: Αφήστε τα στο ταψί για 3 λεπτά και μεταφέρτε τα σε σχάρα να κρυώσουν.