Skip to main content

Aνάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Μήλα (Tarte Tatin)

Aνάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Μήλα (Tarte Tatin)

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

40'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. μήλα (περίπου 5 τεμ.) – 350 γρ. καθαρισμένα
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 75 γρ. βούτυρο ανάλατο σε μικρά κομμάτια, Milbona
  • 1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Belbake
  • 1 φύλλο σφολιάτας 425 γρ. κομμένο σε κύκλο 25 εκ.
  • Παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί
  • 2 κ.σ χοντροκομμένα πεκάνς, Alesto

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ., στρωμένη με λαδόχαρτο στον πάτο και στα τοιχώματα.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα.
  3. Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
  4. Τοποθετείστε τα μήλα ομοιόμορφα στη φόρμα, με την πλευρά που αποφλοιώσατε προς τα κάτω.
  5. Πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και σκορπίστε ομοιόμορφα τα κομμάτια του βουτύρου.
  6. Κόψτε τη σφολιάτα σε κύκλο 25 εκ. (με τη βοήθεια ενός πιάτου). Τρυπήστε την επιφάνεια της ζύμης με πιρούνι.
  7. Σκεπάστε τα μήλα με τη σφολιάτα και πιέστε τις άκρες προς τα μέσα.
  8. Ψήστε για 40 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει ελαφρώς.
  9. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε την τάρτα να κρυώσει καλά για να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
  10. Τοποθετήστε μια πιατέλα πάνω στη φόρμα και αναποδογυρίστε προσεκτικά.
  11. Σερβίρετε ιδανικά με παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί και χοντροκομμένα πεκάνς.