Aνάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Μήλα (Tarte Tatin)

Χρόνος Παρασκευής
20'

Χρόνος Ψησίματος
40'

Μερίδες
6

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. μήλα (περίπου 5 τεμ.) – 350 γρ. καθαρισμένα
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake
- 75 γρ. βούτυρο ανάλατο σε μικρά κομμάτια, Milbona
- 1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Belbake
- 1 φύλλο σφολιάτας 425 γρ. κομμένο σε κύκλο 25 εκ.
- Παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί
- 2 κ.σ χοντροκομμένα πεκάνς, Alesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ., στρωμένη με λαδόχαρτο στον πάτο και στα τοιχώματα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C αέρα.
- Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
- Τοποθετείστε τα μήλα ομοιόμορφα στη φόρμα, με την πλευρά που αποφλοιώσατε προς τα κάτω.
- Πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη και σκορπίστε ομοιόμορφα τα κομμάτια του βουτύρου.
- Κόψτε τη σφολιάτα σε κύκλο 25 εκ. (με τη βοήθεια ενός πιάτου). Τρυπήστε την επιφάνεια της ζύμης με πιρούνι.
- Σκεπάστε τα μήλα με τη σφολιάτα και πιέστε τις άκρες προς τα μέσα.
- Ψήστε για 40 λεπτά, μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει ελαφρώς.
- Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε την τάρτα να κρυώσει καλά για να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
- Τοποθετήστε μια πιατέλα πάνω στη φόρμα και αναποδογυρίστε προσεκτικά.
- Σερβίρετε ιδανικά με παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί και χοντροκομμένα πεκάνς.

