Σαλάτα αγγούρι με φιστίκια και τσίλι
Χρόνος Παρασκευής
35'
Χρόνος Ψησίματος
5'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλα αγγούρια, αποφλοιωμένα
- 2 κ.σ. ξίδι, Αρχαϊκά
- 1-2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι, Vitasia
- ½ κ.γ ψιλοκομμένο τσίλι
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 100γρ. καβουρδισμένα φιστίκια, χοντροκομμένα, Alesto
- 2 κ.σ. τραγανό τηγανητό σκόρδο ή κρεμμύδι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Πλένουμε και αποφλοιώνουμε τα αγγουράκια. Κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τα σπόρια με ένα κουταλάκι του τσαγιού. Κόβουμε σε φέτες.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τη σάλτσα: ξίδι, σάλτσα τσίλι, φρέσκο τσίλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το αγγουράκι και αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα.
- Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα φιστίκια και ανακατεύουμε.
- Τέλος σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με τηγανητό σκόρδο ή κρεμμύδι.