Γρήγορες και εύκολες πασκιές με αρνί και ζύμη από γιαούρτι
Χρόνος Παρασκευής
60'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση (500γρ.)
- 2 κ.σ. (20γρ.) ελαιόλαδο, ΕΥ
- 150γρ. αρνί κομμένο σε μικρούς κύβους, Του Χασάπη
- 50γρ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1/3 κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania
- 1/3 κ.γ.αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 1/3 κ.γ. κύμινο
- 200γρ.τριμμένο τυρί φλαούνας, ΓΑΛΠΟ
- 1αυγό μέτριο (50γρ.), ελευθέρας βοσκής
- 2 κ.σ. (25γρ.) σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κ.σ. (20γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 1 κ.γ. (5γρ.)μπέικιν πάουντερ
- 5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Για τη ζύμη (300γρ.)
- 150γρ. (1 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
- 75γρ. (½ φλ.) πρόβειο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. (40γρ.) ανάλατοβούτυρο, μαλακό, Milbona
- 1 κ.σ. (20γρ.) μέλι, Γλυκάνθη
- 2 κ.γ. μηλόξυδο ή ξύδι σταφυλιού
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
- ½ κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη
- ½ κ.γ. μαχλέπι, αλεσμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για το γλάσο/ επάλειψη
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. σουσάμι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τη γέμιση:
- Σοτάρετε το αρνί σε ελαιόλαδο μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Ακολούθως προσθέστε και το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο). Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Σκεπάστε μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Εάν χρειαστεί προσθέστε ζεστό νερό.
- Παράλληλα πάρτε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε μέσα το τριμμένο τυρί, το αυγό, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα λεμόνι, το baking powder και τον δυόσμο.
- Όταν ψηθεί το αρνί, προσθέστε το μέσα στο μείγμα με το τυρί και ανακατέψτε καλά.
- Ακολούθως, φτιάξτε 4 μπάλες των 125 γραμμαρίων η κάθε μία.
Για τη ζύμη:
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για 15΄ να ξεκουραστεί.
Για την προετοιμασία:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC και στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Όταν ξεκουραστεί η ζύμη κάντε 4 μικρές μπάλες των 75γρ. και με τον πλάστη ανοίξτε σε στρογγυλά φύλλα πάχους μισού εκατοστού.
- Προσθέστε μια μπάλα μείγματος μέσα στον κύκλο, αλείψτε με νερό τον μισό κύκλο και πιέστε με τα δάχτυλά σας σφιχτά να ενωθούν τα φύλλα ώστε να δώσετε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Συνεχίστε με τις υπόλοιπες πασκιές.
- Αλείψτε τις με το αυγό, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 180ºC για περίπου 25΄.