Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι
Χρόνος Παρασκευής
180'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
8
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
- 50γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 50γρ. ζάχαρη, Belbake
- 15γρ.συμπυκνωμένο γαλατάκι 7,5% λιπαρά (1 συσκευσία), Milbona
- 1 μέτριο αυγό (50γρ.)
- 1 κ.γ. βανίλια, Belbake
- ½ κ.γ. baking powder, Belbake
- ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
- ½ κ.γ. κανέλα, Kania
Για την επάλειψη
- Κρόκο από ένα μεγάλο αυγό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
- Ζυγίστε το κάθε μπισκότο σε 50γρ. και πλάστε σε στενόμακρο κορδόνι 18 εκατοστών.
- Τυλίξτε το και από τις δύο πλευρές μέχρι να έχετε το σχήμα “S”.
- Αλείψτε τα μπισκότα με τον κρόκο.
- Ψήστε στους 180°C για 20 λεπτά σε ταψί με λαδόχαρτο.