Κροκέτες σολoμού με κιτρόμηλο, κρούστα παρμεζάνας και συνοδευτική σαλάτα
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τις Κροκέτες:
- 500γρ.σολoμός χωρίς δέρμα, χοντροκομμένος,Ocean Sea
- 1 μεγάλο αβγό
- 4 κ.σ. αλεσμένες νιφάδες ριζιού, Crownfield
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μουστάρδα, Kania
- 1 κ.γ. ξύσμα κιτρόμηλο
- 1 κ.γ θυμάρι
- ½ κ.γ κύμινο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
Για την Κρούστα:
- 60γρ. Grana Padano τριμμένo, Lovilio
- 60γρ. αλεσμένες νιφάδες ρυζιού Crownfield
Για την συνοδευτική σαλάτα:
- 150γρ. στραγγιστό γιαούρτι, Milbona
- 100γρ. μαγιονέζα, Vita d’or
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon, Kania
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
Για την σαλάτα:
- Ανάμεικτη σαλάτα, Η κουζίνα μου
- 1 Καρότο και 1 αγγουράκι κομμένα σε λεπτές φλούδες
(χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή) - 2 ραπανάκια κομμένα σε μοίρες(wedges)
- Παντζάρι σε φέτες, Freshona
Για τη σάλτσα της σαλάτας:
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
- 2 κ.σ. κρέμα ή ξύδι βαλσάμικο, Acentino
- 2 κ.γ. μουστάρδα, Kania
- ½ κ.γ. αλάτιΙμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τον σολομό:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
2. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για την κρούστα (νιφάδες ρυζιού και Grana Padano).
3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τον χοντροκομμένο σολομό και όλα τα υλικά για τις κροκέτες και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Πλάστε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.
5. Περάστε το κάθε κεφτεδάκι από το μείγμα της κρούστας.
6. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
7. Σερβίρετε μαζί με την συνοδευτική σάλτσα και την σαλάτα.
8. Για τη σαλάτα: Τοποθετήστε σε ένα μπολ τα πράσινα φύλλα, το καρότο, το αγγουράκι, το ραπανάκι και τα παντζάρια. Περιχύστε με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
9. Για τη σάλτσα: Ενώστε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα της σαλάτας χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.