Skip to main content

Cupcakes λεμόνι

Cupcakes λεμόνι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

22'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 75γρ. μαλακό βούτυρο, Μilbona
  • 75γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.σ (10γρ.) μέλι, Γλυκάνθη
  • Πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. (5γρ.) ξύσμα λεμόνι
  • 100γρ. αυγά (2 μέτρια)
  • 75γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Χρυσός Μύλος
  • ½ κ.γ. (2γρ.) baking powder, Belbake

 

Επικάλυψη (frosting)

  • 60γρ ζάχαρη άχνη, Belbake
  • 100γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 200γρ κρεμώδες τυρί, Goldessa
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμόνι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε 6 φόρμες σιλικόνης για μάφιν.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ, κοσκινίστετα στερεά υλικά: αλεύρι και baking powder.
  3. Σε ένα μέτριο μπόλ κτυπήστε με ένα σύρμα τον μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και το ξύσμα λεμόνι μέχρι να ενωθούν καλά και να ασπρίσουν.
  4. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά μέχρι να τα απορροφήσει το μείγμα.
  5. Ακολούθως προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και το baking powder.
  6. Με τη βοήθεια δυο κουταλιών σούπας μοιράστε το μείγμα μέχρι τα 2/3 της φόρμας.
  7. Ψήστε στους 175οC για 20-22΄.  Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκαν τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλιώς ψήστε τα λίγο ακόμη.
  8. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα ακόμη 10΄ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα σερβίρετε απευθείας με τη θήκη τους ή τα ξεφορμάρετε.

 

     Για το επικάλυψη (frosting)

  1. Σε ένα μίξερ κτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και το ξύσμα λεμόνι.
  3. Χρησιμοποιήστεμια σακούλα ζαχαροπλαστικήςήένα κουτάλικαιένα μαχαίριγια νασχηματίσετε τις κορυφέςτωνκέικ.
  4. Τέλος, γαρνίρετε με μαρμελάδα.