Skip to main content

Bibimbap

Bibimbap

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

90'

Χρόνος Ψησίματος

15'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για να προετοιμάσετε το Bibimbap χρειάζεστε:

  • Ρύζι γιασεμί (συνταγή #2)
  • Σπανάκι «Sigumchi Namul(συνταγή #3)
  • Φύτρες φασολιών “Sukju namul(συνταγή #4)
  • Λαχανικά (συνταγή #5)
  • Αυγά basted (συνταγή #6)
  • Bulgogi ή Galbi (συνταγή #7)
  • Συνοδευτικό: Kimchi (συνταγή #8 Baechukimchi)
  • Γαρνιτούρες: Καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

 

Συνταγή #2: Ρύζι γιασεμί

  • 1 φλ.ρύζι γιασεμιού, νώμα
  • 1 1/3 φλ. νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. φυτικό λάδι, Vita d’or

 

Συνταγή #3: Για το σπανάκι «Sigumchi Namul

  • 500γρ. σπανάκι, ελαφρώς ζεματισμένο και καλά στραγγισμένο, Vegeterra
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Exotic food
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένο λάδι σουσαμιού, Exotic food
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού
  • ½ κ.γ μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, Kania

 

Συνταγή #4: Για τις φύτρες φασολιών “Sukju namul

  • 500γρ. φύτρες φασολιών, ελαφρώς ζεματισμένες και καλά στραγγισμένες
  • 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού, Exotic food
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού
  • ½ κ.σ. καβουρδισμένο λάδι σουσαμιού, Exotic food
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, Kania

 

Συνταγή #5: Λαχανικά

Κολοκυθάκι

  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γ. καβουρδισμένο λάδι σουσαμιού, Exotic food
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Καρότο

  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 κ.γ. καβουρδισμένο λάδι σουσαμιού, Exotic food
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο , Kania

 

Συνταγή #6: Για τα αυγά basted

  • 1 ½ κ.σ. φυτικό λάδι
  • 4 μέτρια αυγά
  • Aλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι,Kania
  • ¼ φλιτζ. ζεστό νερό

 

Συνταγή #7: Bulgogi/ Galbi

  • Για το Bulgogi: 500γρ. βοδινό rib eye, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες, Του Χασάπη
  • Για το Galbi: 500γρ. βοδινό (σπαλομπριζόλες ή λαιμό) κομμένο σε λεπτές φέτες, Του Χασάπη

Για την μαρινάδα

  • Πουρέ από ένα ασιατικό αχλάδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Exotic food
  • 1 κ.σ. ζάχαρη, Belbake
  • 1 κ.σ. μίριν (κρασί από ρύζι)
  • 1 κ.σ.  soju
  • ½ κ.σ. πάστα πιπεριού gochujang
  • 1 κ.γ. καβουρδισμένο λάδι σουσαμιού, Exotic food
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, Kania

 

Συνταγή #8: Kimchi (Baechukimchi)

Υλικά για ένα πεντάλιτρο βάζο

  • 2 κιλά κινέζικο λάχανο, χοντροκομμένο
  • 50γρ. αλάτι θαλασσινό
  • 150γρ. gochugaru
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 200γρ. ραπανάκι daikon, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 ασιατικό αχλάδι, χοντροτριμμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού, Exotic food

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Συναρμολόγηση συνταγής: Αφού ετοιμάσετε τις πιο πάνω συνταγές τότε ισομοιράστε το ρύζι σε τέσσερα μπολ. Γαρνίρετε το ρύζι με τις γαρνιτούρες γύρω–γύρω από την επιφάνεια: σπανάκι, φύτρες φασολιών, λαχανικά (κολοκυθάκι και καρότο) και το κρέας. Από πάνω τοποθετήστε το αυγό και γαρνίρετε με καβουρδισμένους σπόρους σουσαμιού, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Σερβίρετε το Kimchi σαν συνοδευτικό.

 

Συνταγή #2: Ρύζι γιασεμί

  1. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και να βγει το νερό καθαρό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1 1/3 φλιτζάνι νερό, το αλάτι και το λάδι.
  4. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Αφήστε για 9-10 λεπτά μισό-σκεπασμένο. Μην ανακατέψετε το ρύζι.
  6. Ακολούθως, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  7. Πριν σερβίρετε, σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.

 

Συνταγή #3: Για το σπανάκι «Sigumchi Namul

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

 

Συνταγή #4: Για τις φύτρες φασολιών “Sukju namul

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ

 

Συνταγή #5: Λαχανικά

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ

 

Συνταγή #6: Για τα αυγά basted

  1. Σπάστε προσεκτικά τα αυγά σε 4 μικρά μπολάκια χωρίς να σπάσει ο κρόκος.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 15 εκατοστών ρίξτε το ¼ από το λάδι και βάλτε το στη φωτιά (προσοχή να μην κάψει).
  3. Ρίξτε προσεκτικά ένα από τα αυγά και χαμηλώστε τη φωτιά.
  4. Προσθέστε μέσα 2 με 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και σκεπάστε το τηγάνι με ένα πώμα.
  5. Αφήστε το αυγό να ψηθεί ανάλογα με το πώς θέλετε να το σερβίρετε (1 λεπτό μελάτο και 3-4 λεπτά περίπου, καλά ψημένο).
  6. Αλατοπιπερώστε και αφαιρέστε το αυγό με μια μαρίζα στο πάνω από το Bibimbap.

 

Συνταγή #7: Bulgogi/ Galbi

Για την μαρινάδα

  1. Σε ένα τηγάνι του γκριλ ή στο μπάρμπεκιου ψήστε το βοδινό που κόψατε σε φέτες και μαρινάρετε για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Μόλις πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  3. Σερβίρετε πάνω από το bibibam ή σερβίρετε σε ολόκληρα φύλλα μαρούλι (ssam), τυλίγοντας το κρέας σε πακέτα με σάλτσα Ssamjang (συνταγή #10).

 

Συνταγή #8: Kimchi (Baechukimchi)

  1. Ετοιμάστε όλα τα λαχανικά της συνταγής και ζυγίστε όλα τα υλικά.
  2. Τοποθετήστε το κινέζικο λάχανο σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι. Ανακατέψτε το αλάτι καλά τρίβοντας το με τα χέρια πάνω στο λάχανο.
  3. Κάθε μισή ώρα επαναλάβετε τη διαδικασία. Η διαδικασία αυτή θα πάρει μέχρι και 2 ώρες.
  4. Αφού τελειώσετε τη διαδικασία με το αλάτι, προσθέστε μέσα όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατέψτε τα καλά.
  5. Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μεγάλο βάζο. Τοποθετήστε πάνω ένα βαρύ πιάτο (ή μπολ). Σφραγίστε το βάζο.
  6. Αφήστε πάνω στον πάγκο της κουζίνας για 5-7 μέρες. Κάθε μέρα να ανοίγετε το βάζο και να το ανακατεύετε για να «αναπνεύσει» το kimchi.
  7. Το kimchi διατηρείται μέχρι και χρόνο στο ψυγείο.