Μπέργκερς
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Μπέργκερς
- 6 βοδινά (χορτοφαγικά ή κοτόπουλο) μπιφτέκια, Του Χασάπη
- Ανάμεικτα μπαχαρικά για bbq, Deluxe
Συνοδευτικά (γέμιση)
- 6 ψωμάκια για μπέργκερ
- Κέτσαπ, Kania
- Μαγιονέζα, Vita d’or
- Αγγουράκι τουρσί σε φέτες, Freshona
- Μπιφτέκια
- Αμερικάνικο τυρί σε φέτες, Milbona
- Τραγανό μπέικον, Αγροικία
- Ντομάτα σε φέτες
- Μαρούλι, κομμένο στο μέγεθος του ψωμιού
- Καραμελωμένο κρεμμύδι
- Τραγανές πατάτες κατάψυξης ψημένες στο φούρνο, Harvest Basket
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για τα μπιφτέκια:
- Τοποθετήστε τα μπέργκερ στο μπάρμπεκιου ή σε ένα τηγάνι του γκριλ σε δυνατή φωτιά.
- Καρυκέψτε τα μπιφτέκια με τα ανάμεικτα μπαχαρικά.
- Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά γυρνάτε τα μπιφτέκια από την άλλη μέχρι να πάρουν ξανά χρώμα. Καρυκέψτε ξανά.
Συναρμολόγηση:
- Ετοιμάζουμε όλα τα συνοδευτικά. Κόβουμε τα λαχανικά και ψήνουμε το μπέικον σε σχάρα ή τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε επάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε τα ψωμάκια σε δύο ίσες φέτες. Αλείφουμε το πρώτο ψωμί (βάση) με κέτσαπ και το δεύτερο με μαγιονέζα.
- Προσθέτουμε επάνω στη βάση του ψωμιού την κέτσαπ, το αγγουράκι τουρσί σε φέτες και το μπιφτέκι.
- Πάνω από το μπιφτέκι τοποθετούμε το τυρί και το μπέικον.
- Ακολούθως, προσθέτουμε επάνω τη ντομάτα, το μαρούλι και το κρεμμύδι.
- Κλείνουμε το μπέργκερ με το ψωμί που αλείψαμε με μαγιονέζα.
- Σερβίρουμε με πατάτες που ψήσαμε στο φούρνο (200°C για μισή ώρα).