Skip to main content
Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε για 3η φορά το διήμερο ευεξίας από τη Lidl Κύπρου.

Όσοι βρέθηκαν στον Αγρό το Σαββατοκυρίακο 15 και 16 Οκτωβρίου έζησαν μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη νέες γνώσεις, δεξιότητες και γεύσεις. Το 3ο Lidl Wellness Camp πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες συμβουλές ευεξίας, οδηγίες για καλή διατροφή και ιδέες για μια καλύτερη ζωή και πιο υγιή καθημερινότητα.

Play Video

Δες το βίντεο

Το Lidl Wellness Camp διεξάγεται, για τρία χρόνια τώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού. Η Lidl Κύπρου, θέλοντας να δώσει στους καταναλωτές όλα τα εφόδια για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και αντιλαμβανόμενη ότι η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία, προχώρησε σε μια καινοτόμα συνεργασία, για τα κυπριακά δεδομένα, με ειδικούς από τον χώρο της διατροφής, της ψυχολογίας, της άθλησης και του περιβάλλοντος. Οι ειδικοί αυτοί βρέθηκαν στον Αγρό και συγκεκριμένα στους υπέροχους χώρους του ξενοδοχείου «Ρόδον» και ανέπτυξε ο καθένας τους με τον δικό του, δημιουργικό τρόπο, θέματα από τον τομέα του. Οι 150 τυχεροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν με τη βοήθεια του Κυριάκου Πελεκάνου, να κάνουν ασκήσεις εργονομίας με τον Γιώργο Όξινο, να μιλήσουν για την ενσυνειδητότητα στο φαγητό με τη δρ. Ανθή Λούτσιου, να ξυπνήσουν τις αισθήσεις τους με κυπριακά αρωματικά βότανα με τη Μαριλένα Ιωαννίδου, να μαγειρέψουν, αλλά και να δοκιμάσουν τις πεντανόστιμες δημιουργίες του σεφ Γιώργου Γεωργίου, να διεισδύσουν στα άδυτα της ανθρώπινης βιολογίας με τη δρ. Μυρτάνη Πιερή, να ενημερωθούν για τα μικροπλαστικά από τη δρ. Νικολέττα Χριστοδούλου, να ανακαλύψουν εύκολους τρόπους βελτίωσης της διατροφής τους με τη Νικολέτα Μιχαηλίδου και τόσα άλλα, με πολλούς ακόμη ειδικούς. Παράλληλα, οι μικροί συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση από εξειδικευμένες εκπαιδεύτριες, έλαβαν μέρος στις ευφάνταστες, βιωματικές δραστηριότητες του σχολείου του δάσους. Όλα μαζί συνέθεσαν ένα ανεπανάληπτο διήμερο καθαρού μυαλού, ανανεωμένου σώματος και περιζήτητης ευεξίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να λύσουν απορίες σχετικές με τη διατροφή και την υγεία τους, ενώ στον ελεύθερο χρόνο περιηγήθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου «Ρόδον» και εξερεύνησαν τη φθινοπωρινή φύση του Αγρού.

Το διήμερο έκλεισε με την υπόσχεση για ένα τέταρτο Lidl Wellness Camp του χρόνου, με την ίδια όρεξη για μια καλύτερη ζωή!

Ομιλητές

Οι οδηγίες για την χρήση συμπληρωμάτων διατροφής είναι να λαμβάνονται σε περιπτώσεις πραγματικών ελλείψεων, δεν συστήνεται η υπερχρήση, ενώ οι καταναλωτές πρέπει να μάθουν να τα αγοράζουν από τα σωστά σημεία και να κρίνουν ποιος τα συστήνει

Νικολέτα Μιχαηλίδου

Η υιοθέτηση του βιγκανισμού ή μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικά τρόφιμα, αλλά και η αλλαγή των συνηθειών μας ως προς την εκμετάλλευση των ζώων, προάγουν την καλή συναισθηματική και σωματική υγεία και μειώνουν σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ανθρώπου στον πλανήτη

Αναστασία Μηνά

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μία αποσύνδεση στη σχέση του με το φαγητό, αφού καταναλώνουμε fast food, κι αυτό εμπεριέχει αρκετές δυσκολίες, διότι δεν τρώμε φαγητό ενσυνείδητα αλλά με αυτοματοποιημένους μηχανισμούς πράγμα που επιφέρει μία αλλοίωση στη σχέση μας με την τροφή

Ανθή Λούτσιου

Για να ζωγραφίσουμε τον μελλοντικό μας εαυτό χρειάζεται πρώτα να αναλάβουμε 100% την ευθύνη για το πού βρίσκεται η ζωή μας.

Γιάννης Μιχαήλ

Αν θέλουμε να βάλουμε την γυμναστική στη ζωή μας, πρέπει να επιλέξουμε το είδος εκγύμνασης που θα μας εκφράζει, η οποία μπορεί να είναι από μία βόλτα στο πάρκο, ένα ομαδικό παιχνίδι μέχρι ο χορός και το γυμναστήριο

Κυριάκος Πελεκάνος

Όσον αφορά τις διατροφικές διαταραχές, το φαγητό γίνεται αρρώστια όταν ο άνθρωπος χάνει το μέτρο και τον έλεγχο και αυτό καθορίζει όλη την ζωή του, δηλαδή δεν μπορεί να ελέγξει την ποσότητα που τρώει, τις επιλογές που κάνει αλλά και τα συναισθήματα γύρω από αυτό

Χριστίνα Αριστοτέλους

Η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής στην καθημερινότητά μας, θεωρείται σήμερα ως ένας ιδανικός τρόπος ζωής. αφού μας δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για μία ποιοτική και ποσοτική διατροφή αλλά και εισηγήσεις όσον αφορά τις συνήθειες του ατόμου, τις ώρες που τρώει, το νερό που πρέπει να καταναλώνει και την άσκηση

Ελένη Ανδρέου

Το ανθρώπινο σώμα έφτασε εδώ που είναι μετά από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης και εμπεριέχει όλη αυτή την μαγεία και την σοφία της φύσης με τον εγκέφαλο του homo sapiens να λειτουργεί με ένα μαγικό τρόπο που έχει καθορίσει τελικά ολόκληρη την ζωή στον πλανήτη

Μυρτάνη Πιερή

Σήμερα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, ποιες είναι οι επιπτώσεις των μικροπλαστικών στον άνθρωπο αφού δεν έχουν γίνει επιδημιολογικές μελέτες αλλά μόνον από το γεγονός ότι έχουν ανιχνευτεί στους ιστούς ψαριών, πουλιών, ζώων και στο ανθρώπινο αίμα αυτό μας λέει ότι τα μικροπλαστικά έχουν μπει πια στην τροφική μας αλυσίδα με απρόβλεπτες συνέπειες

Ξένια Λοϊζίδου

Η εργονομία στην καθημερινότητά που επιτυγχάνεται με απλές εφαρμογές είναι το πάντρεμα των συνθηκών εργασίας ή γενικότερα της ζωής μας σε ένα άτομο έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτικό στην ημέρα του του και να αποφεύγεται οποιαδήποτε ταλαιπωρία στο σώμα μας

Γιώργος Όξινος

Σήμερα εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές στην κουζίνα μας μπορούμε να έχουμε υγιεινότερες πρακτικές μαγειρέματος.

Σεφ Γιώργος Γεωργίου

Το κύριο χαρακτηριστικό της Μεσογειακής Κυπριακής Κουζίνας έρχεται από τους προγόνους μας και ήταν η αξιοποίηση όλων των φρέσκων υλικών που βρίσκουμε έξω στη φύση της Κύπρου, δεν πήγαινε τίποτα χαμένο, κάτι που σήμερα λέμε βιωσιμότητα

Μαριλένα Ιωαννίδου