Φριτάτα με Grana Padano και προσούτο
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 6 μέτρια αυγά
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό,νώμα
- 1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 60γρ. τυρί Grana Padano σε νιφάδες, Lovilio
- 1 χούφτα (περίπου 10) ντοματίνια
- 4 φέτες προσούτο crudo, Dulano
Για το σερβίρισμα
- Στραγγιστό γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 1 συσκευασία πράσινη σαλάτα, Chef Select
- Ξύδι βαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο
- 60γρ. Grana Padano σε νιφάδες, Lovilio
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 20-22 εκατοστών (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο, το οποίο κόψαμε και αυτό στρογγυλό.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
- Αφού κτυπηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε μέσα στο μείγμα όλα τα υλικά εκτός τα ντοματίνια και το προσούτο. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο και προσθέτουμε πάνω ομοιόμορφα τα ντοματίνια.
- Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η φριτάτα μας να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 4 κομμάτια.
- Τοποθετούμε πάνω από κάθε κομμάτι μια φέτα προσούτο.
- Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα που αναμείξατε με ξύδι βαλσάμικο, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και Grana Padano σε νιφάδες.