Περσική ομελέτα «Nargesi»
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
10'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
- 1 μικρό ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. κουρκουμά αλεσμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 500γρ. σπανάκι αποψυγμένο και καλά στραγγισμένο, Vegeterra
- 5 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 100γρ. τυρί φέτα σπασμένη με τα δάκτυλα, ΓΑΛΠΟ
Για το σερβίρισμα
- Κυπριακή ή ελληνική πίτα, Χρυσός Μύλος
- Γιαούρτι στραγγιστό, νώμα
- Ρόδι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μέτριo τηγάνι (20 εκατοστών) προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι και τον κουρκουμά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
- Ακολούθως προσθέστε μέσα το σκόρδο και το πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
- Προσθέστε μέσα και το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μαζί.
- Απλώστε παντού το σπανάκι για να τοποθετήσετε τα αυγά από πάνω και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Σπάστε ένα ένα τα αυγά σε μικρά μπολάκια. Σχηματίστε «φωλίτσες» μέσα στο σπανάκι και τοποθετήστε προσεκτικά μέσα τα αυγά χωρίς να σπάσουν.
- Πασπαλίστε με φέτα.
- Σκεπάστε με καπάκι και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα αυγά να είναι μελάτα (περίπου 3 λεπτά).
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε μέσα στο τηγάνι. Εναλλακτικά τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ πιάτο.
- Σερβίρετε σε μερίδες με πίτα, γιαούρτι στραγγιστό και ρόδι.