Skip to main content

Κολοκυθόσουπα Cappuccino

Κολοκυθόσουπα Cappuccino

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. ψίχα κολοκύθας κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πατάτα ή γλυκοπατάτα, καθαρισμένη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μήλο καθαρισμένο κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο, Milbona
  • 1 ½ λίτρο (ή όσο χρειαστεί) ζωμό λαχανικών, Kania
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
  • 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/3 κ.γ. κανέλα, Kania
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania

 

Για το γαρνίρισμα:

  • Αφρόγαλα
  • Καρυδόψιχα ψιλοκομμένη ή αμύγδαλο φιλέ, Alesto
  • Φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά, Deluxe
  • Φλογέρες σφολιάτας με πουρέ κολοκύθας και παρμεζάνα (ακολουθεί συνταγή)

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Στρώστε 1 επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Κόψτε την κολοκύθα σε μοίρες (σαν πεπόνι). Αφαιρέστε σπόρους και ίνες με μαχαίρι και κόψτε την σε φέτες.
  3. Καθαρίστε την πατάτα, το μήλο και το κρεμμύδι. Κόψτε τα σε φέτες.
  4. Σε ένα μπολ τοποθετήστε την κολοκύθα, τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Ανακατέψτε τα καλά με λιωμένο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και απλώστε τα λαχανικά πάνω στο επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Ενώ ψήνονται τα λαχανικά, πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε μέσα τον ζωμό το κρασί και τα μπαχαρικά.
  7. Αφού ψηθούν τα λαχανικά, προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά, το θυμάρι και τον ζωμό.
  8. Σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύονταςανά διαστήματα.
  9. Σβήστε τη φωτιά. Με ένα μπλέντερ χειρός ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περάστε την από σουρωτήρι. Εάν χρειάζεται προσθέστε περισσότερο ζωμό.
  10. Σερβίρετε τη σούπα σε μικρά ζεστά ποτήρια με τις γαρνιτούρες: αφρόγαλα, καρυδόψιχα ψιλοκομμένη και φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά.