Skip to main content

Τραγανή πάπια με σάλτσα μήλου, πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο

Τραγανή πάπια με σάλτσα μήλου, πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Τραγανή πάπια με σάλτσα μήλου, πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο

  • Πατάτες ογκρατέν
  • Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο μπρεζέ

 

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 συσκευασίες προψημένη πάπια 320γρ., Culinea
  • ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE

 

Για τη σάλτσα

  • 2 μήλα καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια
  • χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
  • 25γρ. βούτυρο, Milbona
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, Belbake

 

 Για τις πατάτες

  • 1 πακέτo πατάτες ογκρατέν, DELUXE

 

Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο

  • 50γρ. βούτυρο, MILBONA
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 400γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100ml νερό (ή όσο χρειαστεί)
  • 50ml γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
  • 2 κ.σ. ξίδι μηλίτη, Deluxe
  • ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
  • 1 γεμάτη κ.σ. μαρμελάδα φράουλας, Maribel

 

Για το σερβίρισμα

  • κρέμα βαλσάμικο, Deluxe

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για την πάπια

  1. Χωρίς να χρειάζεται να ξεπαγώσουμε την πάπια, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη από τη συσκευασία.
  2. Τοποθετούμε τη συσκευασία πάπιας με το ταψάκι της σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 30 – 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή.

 

Για τη σάλτσα

  1. Προσθέτουμε τα μήλα με τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
  2. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βράσουν όλα τα υλικά.
  3. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό λαδόχαρτο από πάνω και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
  4. Αφού μαλακώσουν λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  5. Σερβίρουμε ζεστή.

 

Για το συνοδευτικό λάχανο

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ελαφρώς με αλάτι.
  2. Προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το λάχανο να μαλακώσει. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε και ελέγχουμε εάν υπάρχει αρκετό υγρό.
  4. Αφού μαλακώσει το λάχανο αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

 

Για τις πατάτες

  1. Ψήνουμε στον φούρνο σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και σερβίρουμε.

 

Για το στήσιμο του πιάτου

  1. Τοποθετούμε το κόκκινο λάχανο σε δύο πιάτα.
  2. Από πάνω τοποθετούμε την τραγανή πάπια.
  3. Σερβίρουμε δίπλα τη σάλτσα μήλου και τις πατάτες.
  4. Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσάμικου.