Τραγανή πάπια με σάλτσα μήλου, πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Τραγανή πάπια με σάλτσα μήλου, πορτοκάλι και αστεροειδή γλυκάνισο
- Πατάτες ογκρατέν
- Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο μπρεζέ
Υλικά για 2 άτομα
- 1 συσκευασίες προψημένη πάπια 320γρ., Culinea
- ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, DELUXE
Για τη σάλτσα
- 2 μήλα καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια
- χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
- 2 κ.σ. νερό
- 1 τεμάχιο αστεροειδή γλυκάνισο
- 25γρ. βούτυρο, Milbona
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, Belbake
Για τις πατάτες
- 1 πακέτo πατάτες ογκρατέν, DELUXE
Συνοδευτικό κόκκινο λάχανο
- 50γρ. βούτυρο, MILBONA
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 400γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100ml νερό (ή όσο χρειαστεί)
- 50ml γλυκό κόκκινο κρασί όπως κουμανταρία ή μαυροδάφνη
- 2 κ.σ. ξίδι μηλίτη, Deluxe
- ανάμεικτα μπαχαρικά για κυνήγι, Deluxe
- 1 γεμάτη κ.σ. μαρμελάδα φράουλας, Maribel
Για το σερβίρισμα
- κρέμα βαλσάμικο, Deluxe
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για την πάπια
- Χωρίς να χρειάζεται να ξεπαγώσουμε την πάπια, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη από τη συσκευασία.
- Τοποθετούμε τη συσκευασία πάπιας με το ταψάκι της σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 30 – 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή.
Για τη σάλτσα
- Προσθέτουμε τα μήλα με τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να βράσουν όλα τα υλικά.
- Τοποθετούμε ένα στρογγυλό λαδόχαρτο από πάνω και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
- Αφού μαλακώσουν λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Σερβίρουμε ζεστή.
Για το συνοδευτικό λάχανο
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ελαφρώς με αλάτι.
- Προσθέτουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το λάχανο να μαλακώσει. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε και ελέγχουμε εάν υπάρχει αρκετό υγρό.
- Αφού μαλακώσει το λάχανο αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
Για τις πατάτες
- Ψήνουμε στον φούρνο σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και σερβίρουμε.
Για το στήσιμο του πιάτου
- Τοποθετούμε το κόκκινο λάχανο σε δύο πιάτα.
- Από πάνω τοποθετούμε την τραγανή πάπια.
- Σερβίρουμε δίπλα τη σάλτσα μήλου και τις πατάτες.
- Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσάμικου.