Τιμπάλ Καπνιστού Σολομού με γαρίδες
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη μους
- 150γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού ψημένο, Ocean Sea
- 150γρ. αβοκάντο, λιωμένο
- 100γρ. τυρί κρέμα, Milbona
- 50γρ. ξινόκρεμα ή γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
- 1 αγγουράκι κομμένο σε μικρούς κύβους
Για τις φόρμες
- 150γρ. μεγάλες φέτες καπνιστού σολομού, Ocean Sea
Για τη σάλτσα (honey mustard)
- 125γρ. μαγιονέζα, Kania
- 1 κ.σ. μουστάρδα , Kania
- 1 κ.σ. μέλι, Marlen
- ½ κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Πιπέρι, Kania
Για τις γαρνιτουρές
- Αγγουράκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 100γρ. μικρές, ψημένες και μαριναρισμένες γαρίδες σε μοσχολέμονο, αλάτι, πιπέρι
- Κάπαρη
- Ψωμί ολικής φρυγανισμένο ή κράκερς παντζάρι, Deluxe
- Ρόκα, Η Κουζίνα μου
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το αγγουράκι.
- Αφού τα υλικά γίνουν σαν μους, τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και αναδιπλώστε μέσα το αγγουράκι.
- Πάρτε 8 μικρά ατομικά φορμάκια (για μικρά μάφιν) και ντύστε τα με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας τις άκριες να εξέχουν στα πλευρά.
- Τοποθετήστε μέσα δύο λωρίδες σταυρωτά με καπνιστό σολομό προσέχοντας να μην μείνουν κενά. Αφήστε τις άκριες των λωρίδων του σολομού να εξέχουν στα πλευρά.
- Μοιράστε το μίγμα με το τυρί στα φορμάκια και σκεπάστε το τα κομμάτια του καπνιστού σολομού που αφήσατε να εξέχουν.
- Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρετε τα «τιμπάλ» σολομού. Σερβίρετε πάνω σε ροδέλες αγγουράκι. Δίπλα μοιράστε τις γαρίδες, τη σάλτσα, την κάπαρη, το ψωμί και τη ρόκα.