Κοκκινιστό κοτόπουλο με κριθαράκι και πέστο βασιλικού
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΨ
- 500γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο και δέρμα, κομμένο σε μικρούς κύβους, Του Χασάπη
- 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροτριμμένο
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 200γρ. κριθαράκι, Combino
- 1 καρότο, χοντροτριμμένο
- 2 κ.σ. πολτό ντομάτας, Kania
- 150ml λευκό ή ροζέ ξηρό κρασί, Cimarosa
- 1 συσκευασία (500γρ) ντομάτα πασάτα, Freshona
- ½ λίτρο ζεστό νερό ή όσο χρειαστεί
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- Πιπέρι, Kania
- 2 κ.σ σάλτσα πέστο βασιλικού
- Τριμμένο τυρί σκληρό όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σοτάρετε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Αφού ροδίσει καλά προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά του.
- Προσθέστε το κριθαράκι και λαδώστε το καλά ανακατεύοντάς το.
- Προσθέστε το καρότο μαζί με τον πολτό ντομάτας και σοτάρετε για λίγο.
- Σβήστε με κρασί και ανακατέψτε μέχρι να ελαττωθεί στο μισό.
- Προσθέστε το ζεστό νερό, τη ντομάτα πασάτα, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
- Ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι. Ανά διαστήματα ανακατέψτε ελαφρώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Αν το ζουμί εξατμιστεί στην πορεία προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
- Αφού ψηθεί, σκεπάστε το φαγητό με ένα πώμα για 5-10 λεπτά για να απορροφήσει το κριθαράκι το περιττό ζουμί.
- Ανακατέψτε το πέστο βασιλικό.
- Σερβίρετε σε μπολ ή βαθύ πιάτο και πασπαλίστε με τυρί τριμμένο.