Σπαγγέτι α λα καρμπονάρα (χωρίς κρέμα γάλακτος)
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
40'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 300γρ. σπαγγέτι, Combimo ή φρέσκα (βλέπε βασική συνταγή)
- 70 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρούς κύβους, dulano
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, EY
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα, Lovilio
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 3 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, ΓΑΛΠΟ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη γαρνιτούρα: μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράστε τα ζυμαρικά σε ζεστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με λίγο αλάτι και ακολούθως προσθέστε το μπέικον.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, το τυρί, και το πιπέρι.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη 100ml βραστό νερό.
- Ρίξτε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά με το μπέικον και σκόρδο.
- Ακολούθως αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά.
- Στο μπολ που έχετε χτυπήσει το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά.
- Περιχύστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Αν χρειαστεί, αλατοπιπερώστε.
- Πασπαλίστε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.