Στρογκανόφ
Χρόνος Παρασκευής
Χρόνος Ψησίματος
Μερίδες
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 300γρ. βοδινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 κ.γ. πιπέρι, Kania
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, Kania
- 1 κ.σ. (25γρ.) βούτυρο ανάλατο, Milbona
- ½ κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. αλεύρι, νώμα
- 100γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 100ml μπράντι, Majestat
- 50ml λευκό κρασί
- 200γρ. ξινόκρεμα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για την γαρνιτούρα
- Αγγουράκι τουρσί, κομμένο σε λωρίδες
- Τηγανητό κρεμμύδι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Κόψτε το βοδινό σε λωρίδες και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
- Μέσα στο μπολ ρίξτε το αλεύρι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μαζί με το βούτυρο και το λάδι.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι με το αλάτι και σοτάρετε μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε το βοδινό και σοτάρετε ώστε να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια ρίξτε μέσα στο τηγάνι τα μανιτάρια.
- Ρίξτε το μπράντι στο τηγάνι και ανάψτε προσεκτικά με ένα αναπτήρα.
- Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα τότε ρίξτε μέσα το κρασί.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και ψήστε μέχρι να ελαττωθεί το κρασί στο μισό.
- Τέλος προσθέστε την ξινή κρέμα με τον μαϊντανό και ανακατέψτε.