Skip to main content

Εύκολο και γρήγορο μους μαύρης σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Εύκολο και γρήγορο μους μαύρης σοκολάτας με φρούτα του δάσους

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

10'

Μερίδες

2

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ. μαύρη σοκολάτα, Fin Carré
  • 100γρ. κρέμα γάλακτος, Milbona
  • 1 κ.σ. λικέρ, Queen Margot

 

Για το σερβίρισμα

  • Μούρα του δάσους, Green Grocers
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Ζάχαρη άχνη, Belbake (προαιρετικά)

 

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα και μπολ για το μπεν μαρί
  • Μίξερ χειρός
  • Μπολ με πάγο και νερό

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Ετοιμάστε ένα μπολ με πάγο και νερό. Επάνω θα τοποθετήσετε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα.
  2. Ακολούθως, κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τη σοκολάτα, την κρέμα και το λικέρ σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Το μπολ θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να αποφύγετε να λερωθείτε με τη σοκολάτα όταν την χτυπάτε με το μίξερ.
  3. Τοποθετήστε το μπολ με τα υλικά επάνω σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρί). Το μπολ δεν θα πρέπει να αγγίζει το ζεστό νερό.
  4. Σε μέτρια φωτιά λιώστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  5. Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και τοποθετήστε το επάνω σε ένα μπολ με πάγο και νερό. Το μπολ θα πρέπει να αγγίζει τον πάγο.
  6. Χτυπήστε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει μους.
  7. Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε δύο μικρά μπολάκια.
  8. Σερβίρετε με φρούτα του δάσους, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.