Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για το Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο
- 1 μεγάλο μήλο, αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 μικρό μάνγκο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρούς κύβους
- ½ φλιτζ. (100γρ.) καστανή ζάχαρη, Belbake
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ¼ φλιτζ. (50γρ.) σταφίδες, Alesto
- ¼ φλιτζ. (60 γρ.) ξίδι μήλο, Deluxe
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
- ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη, Kania
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Μέθοδος παρασκευής για το Τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο
- Σε μία κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμόνι.
- Αρχικά, βράστε σε υψηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά.
- Ακολούθως, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να μαλακώσουν τα φρούτα για 20 λεπτά περίπου. Ανά διαστήματα θα πρέπει να ανακατεύετε το μείγμα για μην κολλήσουν τα φρούτα στην κατσαρόλα.
- Αφού το μείγμα δέσει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε τον χυμό λεμόνι.