Κρέπες από φακές
Χρόνος Παρασκευής
60'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 8 μικρές κρέπες των 10 εκατοστών
Για τον χυλό
- 1 φλ. (200γρ.) αποξηραμένες ψιλές φακές, ΕΠΙΛΟΓΗΣ
- 2 μέτρια αυγά (100γρ.)
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (60γρ.), Χρυσός Μύλος
- 2 κ.γ. baking powder, Belbake
- 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
- 130γρ. σπανάκι κατάψυξης (5 μπαλάκια), ψιλοκομμένο Green Grocer’s
Επιπλέον υλικά
- Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα, Vita D‘or
- Chutney (φρούτων), Deluxe
- Μια συσκευασία τυρί cottage, Milbona
- Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
- Δυόσμο ψιλοκομμένο
- Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- Κερασοντομάτες κομμένες στη μέση
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Φουσκώστε τις φακές από την προηγούμενη νύκτα ή μια ώρα πριν σε κοχλαστό νερό. Όταν φουσκώσουν θα έχετε γύρω στα 400γρ. φακές.
- Στραγγίστε καλά τις φακές και τοποθετήστε τις σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το αυγό, το αλεύρι, το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι. Το σπανάκι θα το προσθέσετε μετά.
- Αλέστε καλά τις φακές μέχρι να έχετε έναν χυλό. Αν ο χυλός είναι παχύρευστος, προσθέστε ακόμα λίγο νερό.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι (δεν χρειάζεται ξεπάγωμα). Ανακατέψτε καλά.
- Λαδώστε με χαρτί ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνήστε να απλωθεί.
- Ψήστε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίστε και ψήστε για 1′ και από την άλλη πλευρά.
- Αφού τελειώσετε όλο το μείγμα, σερβίρετε τις κρέπες με τις γαρνιτούρες.