Σιροπιαστές φωλιές μπακλαβά με πραλίνα φουντουκιού
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
20 φωλιές
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι
- 100γρ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 50γρ. νερό
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Για το φύλλο
- 5 φύλλα μπακλαβά (225γρ.) Καρδίς
- 50γρ.vegan μαργαρίνη ή φυτικό λάδι,Vita d’or
- 400γρ. vegan πραλίνα φουντουκιού, Mister Choc
Για τη διακόσμηση
- 20 φουντούκια, Alesto
Εξοπλισμός
- 1 λεπτό ξυλάκι για σουβλάκι μήκους 25-30 εκατοστών
- ένα ορθογώνιο ταψί 30 επί 35 εκατοστών
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για το φύλλο
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165°C. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Τοποθετήστε την πραλίνα φουντουκιού μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σακούλα τροφίμων. Αυτό θα σας διευκολύνει να γεμίσετε τις φωλιές.
- Πάρτε 5 (πέντε) φύλλα μπακλαβά από τη συσκευασία και τοποθετήστε τα επάνω σε μια ξύλινη σανίδα. Κόψτε τα φύλλα στα τέσσερα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σκεπάστε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο με νωπή, καθαρή πετσέτα.
- Απλώστε ένα φύλλο στον πάγκο και χαλαρά ρολάρετε το φύλλο στο ξυλάκι. Αφήστε 3 εκατοστά φύλλο (δύο δάκτυλα) χωρίς να το ρολάρετε γιατί θα γίνει η βάση για την πραλίνα φουντουκιού (βλέπε φωτογραφία).
- Κρατώντας αντίσταση με τα δάχτυλα, στη μια πλευρά του ρολού, πιέστε και σουρώστε το φύλλο ελαφρώς (βλέπε φωτογραφία).
- Με προσοχή, σπρώξτε το φύλλο από το ξυλάκι και κλίστε σε κουλούρι μήκους 6 εκατοστών (βλέπε φωτογραφία). Τοποθετήστε τη ζύμη στο ταψί.
- Στη συνέχεια βουτυρώστε ελαφρώς τη ζύμη με ένα πινέλο για να μην στεγνώσει.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλες τις φωλιές τοποθετώντας τις τη μια δίπλα από την άλλη για να μην ανοίξουν στο ταψί.
- Ψήστε στους 165°C για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν ψηθούν, βγάλτε τις από το φούρνο και με ένα πινέλο ραντίστε ελαφρώς με σιρόπι.
- Ακολούθως τοποθετήστε μέσα στις φωλιές 20γρ. (1 κ.σ.) πραλίνα φουντουκιού.
- Διακοσμήστε με ολόκληρα φουντούκια.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου μέχρι να σφίξουν. Εναλλακτικά μπορείτε να τα σερβίρετε την ίδια ώρα σε μια πιατέλα.