Skip to main content

Vegan φλαούνες

Vegan φλαούνες

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

30'

Χρόνος Ψησίματος

25'

Μερίδες

10 τεμάχια

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση (800γρ.)

  • 200γρ. λευκό τυρί vegan (τύπου φέτα), Vemondo
  • 150γρ. κίτρινο vegan τυρί σε φέτες (τύπου τσένταρ με λάδι καρύδας), Vemondo
  • Ένα μήλο τριμμένο (175γρ.) και καλά στραγγισμένο (75γρ.)
  • 50γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
  • 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 250γρ.λευκό veganτυρί σε κρέμα, Vemondo
  • 4 κ.σ. (50γρ.) σταφίδες (προαιρετικά)

 

Για τη ζύμη (400γρ.)

  • 240γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, νώμα
  • 100γρ. vegan μαργαρίνη ή βούτυρο, Vemondo
  • 50γρ. γάλα αμυγδάλου ή βρώμης, Vemondo
  • 2 κ.γ. μηλόξυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
  • ½ κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη
  • ½ κ.γ. μαχλέπι, αλεσμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι

 

Για το γλάσο/ επάλειψη

  • 100ml γάλα αμυγδάλου ή βρώμηςανακατεμένο με 2 κ.σ. σουσάμι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Για τη γέμιση: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα πρώτα επτά (7) υλικά: λευκό και κίτρινο τυρί, τριμμένο και στραγγισμένο μήλο, σιμιγδάλι, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και φρέσκο δυόσμο. Αλέστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφαιρέστε το μείγμα σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε το τυρί κρέμα και τις σταφίδες (προαιρετικά) και ανακατέψτε. Ακολούθως, φτιάξτε 10 μπάλες των 80 γραμμαρίων η κάθε μία.
  3. Για τη ζύμη: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για 15΄ να ξεκουραστεί.
  4. Για την προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC και στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
  5. Όταν ξεκουραστεί η ζύμη, τοποθετήστε την μεταξύ δύο λαδόχαρτων. Ανοίξτε την με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή ένα κουπ πατ, κόψτε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια των 40γρ.
  7. Τοποθετήστε τη γέμιση σε σχήμα μπάλας στο κέντρο της ζύμης.  Διπλώστε τη ζύμη προς τη γέμιση σχηματίζοντας ένα τρίγωνο ή τετράγωνο. Με ένα πιρουνάκι πατήστε τις γωνίες ελαφρώς έτσι ώστε να σφραγιστούν. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες φλαούνες.
  8. Αλείψτε τις με το γάλα και σουσάμι.
  9. Ψήστε στους 180ºC για περίπου 15′-20′