Vegan φλαούνες
Χρόνος Παρασκευής
30'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
10 τεμάχια
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση (800γρ.)
- 200γρ. λευκό τυρί vegan (τύπου φέτα), Vemondo
- 150γρ. κίτρινο vegan τυρί σε φέτες (τύπου τσένταρ με λάδι καρύδας), Vemondo
- Ένα μήλο τριμμένο (175γρ.) και καλά στραγγισμένο (75γρ.)
- 50γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νώμα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
- 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 250γρ.λευκό veganτυρί σε κρέμα, Vemondo
- 4 κ.σ. (50γρ.) σταφίδες (προαιρετικά)
Για τη ζύμη (400γρ.)
- 240γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, νώμα
- 100γρ. vegan μαργαρίνη ή βούτυρο, Vemondo
- 50γρ. γάλα αμυγδάλου ή βρώμης, Vemondo
- 2 κ.γ. μηλόξυδο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, Belbake
- ½ κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη
- ½ κ.γ. μαχλέπι, αλεσμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για το γλάσο/ επάλειψη
- 100ml γάλα αμυγδάλου ή βρώμηςανακατεμένο με 2 κ.σ. σουσάμι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Για τη γέμιση: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα πρώτα επτά (7) υλικά: λευκό και κίτρινο τυρί, τριμμένο και στραγγισμένο μήλο, σιμιγδάλι, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και φρέσκο δυόσμο. Αλέστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφαιρέστε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα και τις σταφίδες (προαιρετικά) και ανακατέψτε. Ακολούθως, φτιάξτε 10 μπάλες των 80 γραμμαρίων η κάθε μία.
- Για τη ζύμη: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για 15΄ να ξεκουραστεί.
- Για την προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC και στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Όταν ξεκουραστεί η ζύμη, τοποθετήστε την μεταξύ δύο λαδόχαρτων. Ανοίξτε την με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
- Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή ένα κουπ πατ, κόψτε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια των 40γρ.
- Τοποθετήστε τη γέμιση σε σχήμα μπάλας στο κέντρο της ζύμης. Διπλώστε τη ζύμη προς τη γέμιση σχηματίζοντας ένα τρίγωνο ή τετράγωνο. Με ένα πιρουνάκι πατήστε τις γωνίες ελαφρώς έτσι ώστε να σφραγιστούν. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες φλαούνες.
- Αλείψτε τις με το γάλα και σουσάμι.
- Ψήστε στους 180ºC για περίπου 15′-20′