Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
Χρόνος Παρασκευής
25'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαγειρίτσα
- 275γρ. κιμά σόγιας, Vemondo
- 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, νωμα
- 1 κ.γ πιπέρι, Kania
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 250γρ. βασιλομανίταρα (ή άλλα μανιτάρια) κομμένα σε φέτες
- 4 κ.σ. μηλόξυδο, Deluxe
- 1 κύβο λαχανικών, Kania
- 2 λίτρα νερό
- 100γρ. ρύζι καρολίνα, νώμα
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 6 φύλλα μαρούλι (romaine), καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- Χυμό από 2 λεμόνια (70γρ.)
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. ταχίνι ακατέργαστο, γλυκάνθη
Για τη γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ΕΥ
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, Kania
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά σόγιας με ρίγανη και πιπέρι. Ακολούθως πλάστε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια (λίγο πιο μικρά από ένα κουτάλι της σούπας). Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
- Στη συνέχεια, ζεστάνετε μία μέτρια κατσαρόλα και προσθέστε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το πράσο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει για 2 λεπτά.
- Ακολούθως προσθέστε το σκόρδο και μόλις βγάλει τα αρώματά του προσθέστε και τα μανιτάρια. Σβήστε με μηλόξυδο και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί στο μισό.
- Προσθέστε το νερό και τον ζωμό λαχανικών.
- Μόλις βράσει το ζουμί προσθέστε όσο αλάτι επιθυμείτε, το ρύζι και ανακατέψτε μια φορά χαμηλώνοντας παράλληλα τη φωτιά.
- Αφού ψηθεί το ρύζι (περίπου 10 λεπτά), προσθέστε τα μπαλάκια του κιμά σόγιας.
- Αφήστε να βράσουν για δύο λεπτά και προσθέστε το μαρούλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε ελαφρώς.
- Παράλληλα σε ένα μπολ βάλτε τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα ώστε να πήξει η σούπα.
Για τη γαρνιτούρα: Σερβίρετε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και πασπαλίστε με άνηθο και μαύρο πιπέρι. Γαρνίρετε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.