Τσάτνεϊ με μάνγκο και παντζάρι
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita d’or
- 2 κ.γ. αρτύματα κάρυ, Kania
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 μεγάλο μάνγκο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 μήλο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 παντζάρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 50γρ. ξίδι μήλο, Deluxe
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 μικρό τσίλι ή ½ κ.γ σκόνη (προαιρετικά)
- Νερό (όσο χρειαστεί)
- 25γρ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάστε τα υλικά της συνταγής.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέστε το φυτικό λάδι και σοτάρετε το κάρυ, το τζίντζερ και το κρεμμύδι.
- Αφού βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά και καραμελώσει το κρεμμύδι, προσθέστε το μάνγκο, το μήλο και το παντζάρι.
- Στη συνέχεια προσθέστε το ξίδι και το αλάτι.
- Αρχικά, βράστε σε υψηλή φωτιά και ανακατέψτε καλά.
- Ακολούθως, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να μαλακώσει το μάνγκο για 15 λεπτά περίπου. Ανά διαστήματα θα πρέπει να ανακατεύετε το μείγμα για μην κολλήσουν τα φρούτα στην κατσαρόλα. Προσθέστε και μισό φλιτζάνι νερό για να μην κολλήσουν τα φρούτα.
- Αφού το μείγμα δέσει και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το τσίλι (προαιρετικά). Βράστε για ακόμη ένα λεπτό.
- Σερβίρετε το τσάτνεϊ ως έχει ή με ένα μπλέντερ χεριού (ράβδο), λιώστε το ελαφρώς.