Τραγανά ελιοπιτάκια ολικής άλεσης με μαύρες ελιές και ρίγανη
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
25'
Μερίδες
10
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
- 50ml ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 150ml κρύο νερό ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι, Eviva
- 1 κ.σ. ξίδι, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, νώμα
- 2 κ.γ. σόδα, Belbake
- 2 κ.γ. ρίγανη, Kania
- ¼ κ.γ. πιπέρι, Kania
- 2 κ.σ. βρασμένο σουσάμι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C μαζί με το ταψί που θα ψήσετε τα ελιοπιτάκια.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ελιές, το ελαιόλαδο, το νερό (ή χυμό) και το ξίδι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μέτριο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Ενώστε το μείγμα με το αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι υγρή αλλά να μην κολλά στα χέρια.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια των 55γρ. και πλάστε τα σε στενόμακρα ελιοπιτάκια, τοποθετώντας τα επάνω σε λαδόχαρτο.
- Τοποθετήστε το σουσάμι σε ένα πιάτο και βάλετε μέσα τα ελιοπιτάκια για να κολλήσει το σουσάμι.
- Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα με το πάχος της ζύμης).
- Αφού ψηθούν τοποθετήστε τα επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύστε τα σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.