ΥΛΙΚΑ
Ζύμη τάρτας (Pâte à Foncer) 150γρ αλεύρι φαρίνα (Χρυσός Μήλος) 30γρ ζάχαρη 1γρ αλάτι (Deluxe) 60γρ βούτυρο ανάλατο (μαλακωμένο) (Milbora) 40γρ νερό 10γρ αυγό 1γρ ξύσμα λεμονιού Αλεύρι (για άνοιγμα ζύμης) (Χρυσός Μήλος) | Μήλα σε φέτες 350γρ μήλα καθαρισμένα 50γρ ζάχαρη 1γρ χυμό λεμονιού 3γρ corn flour 20γρ βούτυρο ανάλατο (Milbora) Κανέλα (Kania) | Πριν το ψήσιμο Αυγό (για άλειμμα) Καστανή Ζάχαρη (Belbake) Αμύγδαλα χοντροαλεσμένα (Alesto) Κανέλα (Kania) | Για το σερβίρισμα Παγωτό βανίλια (Gelatelli) Φύλλα δυόσμου |
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Ζύμη τάρτας (Pâte à Foncer)
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού χρησιμοποιηθεί.
Μήλα σε φέτες
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Έπειτα ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ με τα μήλα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
- Αρχικά ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί.
- Έπειτα τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και ακολούθως τα κομμένα μήλα πάνω στη ζύμη.
- Στη συνέχεια διπλώνουμε τη ζύμη προς τα μέσα πάνω στα μήλα.
- Αλείφουμε με αυγό τη ζύμη και πασπαλίζουμε από πάνω όλη την τάρτα με την καστανή ζάχαρη.
- Έπειτα τοποθετούμε λίγα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα πάνω στα μήλα και λίγη κανέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και λίγα φύλλα δυόσμου.