Skip to main content
10 Μαΐου 2025

Η Lidl Food Academy μεταμορφώθηκε σε μια μικρή… Σεούλ, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αυθεντικές κορεάτικες γεύσεις και τεχνικές, πάντα με την καθοδήγηση του σεφ Κωνσταντίνου Πετεβίνου.

Το μάθημα ξεκίνησε με την ετοιμασία του Bibimbap, ενός εμβληματικού κορεάτικου πιάτου. Οι συμμετέχοντες έφτιαξαν το ρύζι, σπανάκι sigumchi namul, φύτρες φασολιών sukju namul, αυγά και το διάσημο bulgogi – λεπτοκομμένο μαριναρισμένο μοσχάρι.

Στη συνέχεια, γνώρισαν το kimchi, το πιο αναγνωρίσιμο κορεάτικο συνοδευτικό, μαθαίνοντας τη διαδικασία ζύμωσης και τις βασικές τεχνικές παρασκευής του. Η ακαδημία γέμισε με αρώματα gochugaru, σκόρδου και τζίντζερ.

Ακολούθησε η προετοιμασία του πικάντικου dwaeji bulgogi (χοιρινό στη σχάρα), το οποίο σερβιρίστηκε τυλιγμένο σε φύλλα ssam με τη χαρακτηριστική σάλτσα ssamjang – ένα μπουκάλι γεμάτο γεύση!

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με δοκιμή από παραδοσιακά κορεάτικα ποτά, όπως soju και makgeolli, κλείνοντας το μάθημα με χαμόγελα και νέες γευστικές εμπειρίες.

Συνταγές Σεμιναρίου

Bibimbap

Dwaeji bulgogi / Χοιρινό

Φωτογραφίες Σεμιναρίου