Αγκινάρες αλά πολίτα
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, νώμα
- 500γρ. αγκινάρες με αρακά, κρεμμύδι, καρότο και άνηθο, Vegeterra
- Ζεστό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο (να σκεπάζει τα υλικά), Kania
- 1 μέτρια πατάτα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
- Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
- Αλάτι, νώμα
- Πιπέρι, νώμα
- Ψιλοκομμένο άνηθο
- Ελαιόλαδο
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το μείγμα με τις αγκινάρες.
- Αφού σοταριστούν οι αγκινάρες, προσθέστε ζεστό ζωμό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και τις πατάτες. Αλατοπιπερώστε (προσεκτικά με το αλάτι μιας και βάζουμε ζωμό).
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να ψηθούν τα υλικά. Εάν χρειαστεί περισσότερος ζωμός προσθέστε στην πορεία.
- Αφού ψηθούν οι πατάτες, προσθέστε τον χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι ανακατεμένο με 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού για να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο, ελαιόλαδο και λεμόνι.