Skip to main content

Τάπας με μανιτάρι και jamón serrano

Τάπας με μανιτάρι και jamón serrano

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για το φρυγανισμένο ψωμί
• 1 μπαγκέτα κομμένη (2 εκ. πάχος), φρυγανισμένη

 

Για τη βάση ντομάτας/σοφρίτο:

  • 1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια
  • ½ ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ. φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη | Kania
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι | Kania

Για τις γαρνιτούρες:

  • Δώδεκα ψητά λευκά μανιτάρια, ολόκληρα
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα | Kania
  • 6 τεμάχια ζαμπόν ωρίμανσης | ESPANA

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το σοφρίτο

  1. Βάλτε όλα τα υλικά για τη βάση ντομάτας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και κάντε τα σάλτσα. Θα χρειαστείτε τη μισή ποσότητα από τη συνταγή.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο. Ψήστε για 15 λεπτά.
  2. Παράλληλα, κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες και τοποθετήστε τα κομμάτια πάνω σε λαδόχαρτο. Ραντίστε την με ελαιόλαδο. Ψήστε για 10 λεπτά μαζί με τα μανιτάρια.
  3. Αφού ψηθούν, τοποθετήστε τα φρυγανισμένα ψωμιά πάνω σε έναν δίσκο.
  4. Με ένα κουτάλι της σούπας βάλτε το μείγμα σοφρίτο πάνω στα φρυγανισμένα ψωμιά.
  5. Τοποθετήστε πάνω ένα μανιτάρι και μισή φέτα προσούτο.
  6. Καρφώστε τα με μία οδοντογλυφίδα.