Τάπας με μανιτάρι και jamón serrano
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για το φρυγανισμένο ψωμί
• 1 μπαγκέτα κομμένη (2 εκ. πάχος), φρυγανισμένη
Για τη βάση ντομάτας/σοφρίτο:
- 1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρια
- 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια
- ½ ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου
- 1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι
- 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
- 1 κ.σ. φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη | Kania
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι | Kania
Για τις γαρνιτούρες:
- Δώδεκα ψητά λευκά μανιτάρια, ολόκληρα
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα | Kania
- 6 τεμάχια ζαμπόν ωρίμανσης | ESPANA
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το σοφρίτο
- Βάλτε όλα τα υλικά για τη βάση ντομάτας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και κάντε τα σάλτσα. Θα χρειαστείτε τη μισή ποσότητα από τη συνταγή.
Για τη συναρμολόγηση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο. Ψήστε για 15 λεπτά.
- Παράλληλα, κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες και τοποθετήστε τα κομμάτια πάνω σε λαδόχαρτο. Ραντίστε την με ελαιόλαδο. Ψήστε για 10 λεπτά μαζί με τα μανιτάρια.
- Αφού ψηθούν, τοποθετήστε τα φρυγανισμένα ψωμιά πάνω σε έναν δίσκο.
- Με ένα κουτάλι της σούπας βάλτε το μείγμα σοφρίτο πάνω στα φρυγανισμένα ψωμιά.
- Τοποθετήστε πάνω ένα μανιτάρι και μισή φέτα προσούτο.
- Καρφώστε τα με μία οδοντογλυφίδα.