Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»

Χρόνος Παρασκευής
30'

Χρόνος Ψησίματος
10'

Μερίδες
4

Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για ένα τετράγωνο ταψάκι 15 εκ.
- 50ml γάλα, Milbona
 - 25γρ. βούτυρο αλατισμένο, Milbona
 - 60γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
 - 200γρ. σκόνη γάλακτος, Lupilu
 - 2 κ.γ. ροδόσταγμα
 - 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
 
Για τη διακόσμηση
- 50γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα, Fin Carré
 - Ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα
 - Χαλεπιανό (φιστίκι Αιγίνης), Alesto
 
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Στρώστε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο διαστάσεων 15 εκατοστών.
 - Βράστε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
 - Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέστε το γάλα σε σκόνη και το χυμό λεμόνι.
 - Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ανακατέψτε για 6-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρινα έχετε μια πάστα.
 - Τέλος προσθέστε και το ροδόσταγμα.
 - Τοποθετήστε σε ταψάκι με λαδόχαρτο και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει (για μια-μισή) ώρα τουλάχιστον.
 - Αφού πήξει πλάστε το μείγμα σε μπαλίτσες βάζοντας λίγο ροδόσταγμα στα δάκτυλα.
 - Γαρνίρετε με λευκή σοκολάτα, ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα και χαλεπιανό.
 

