Γαλακτερό Ινδικό γλυκό «Milk Burfi»
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
10'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 25ml γάλα, Milbona
- 15γρ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 πρέζα αλάτι, νώμα
- 30γρ. λευκή ζάχαρη, Belbake
- 100γρ. σκόνη γάλακτος, Lupilu
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. ροδόσταγμα (επιπλέον για το πλάσιμο)
Για τη διακόσμηση
- 50γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα, Fin Carré
- Ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα
- Χαλεπιανό (φιστίκι), Alesto
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Στρώστε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο.
- Βράστε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Μόλιςλιώσει η ζάχαρη προσθέστε το γάλα σε σκόνη και το χυμό λεμόνι.
- Με μια μαρίζα (σπάτουλα σιλικόνης), ανακατέψτε για σε χαμηλή φωτιά μέχρινα έχετε μια πάστα.
- Τέλος προσθέστε και το ροδόσταγμα.
- Τοποθετήστε σε ταψάκι με λαδόχαρτο και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει (για 10 λεπτά).
- Αφού πήξει πλάστε το μείγμα σε μπαλίτσες βάζοντας λίγο ροδόσταγμα στα δάκτυλα.
- Γαρνίρετε με λευκή σοκολάτα, ρόδι ή αποξηραμένα ροδοπέταλα και χαλεπιανό.