Εντσιλάδας με κιμά κοτόπουλου, φασόλια και καλαμπόκι
Χρόνος Παρασκευής
40'
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4-6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. πασάτα ντομάτας | Freshona
- 100 γρ. νερό
- Σάλτσα φαχίτα (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι | Vita d’or
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο (χωρίς τα σπόρια)
- 1 κ.σ. μεξικάνικα μπαχαρικά (από το κουτί FAJITA MEAL KIT | El Tequito)
- 1 κονσέρβα (420 γρ.) κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα | Freshona
- 100 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα | Freshona
- 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
- 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη | Milbona
- 250 γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει, τριμμένο | Milbona
Για το σερβίρισμα
- Σάλτσα γκουακαμόλε | Snack Day (ή συνταγή #4)
- Ξινόκρεμα
- 1 λάιμ ή λεμόνι κομμένο στα τέσσερα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σάλτσα φαχίτα μαζί με την πασάτα ντομάτας. Προσθέστε 100ml νερό στο βαζάκι της σάλτσας και ανακινήστε μέχρι να πάρετε όλη τη σάλτσα.
- Τοποθετήστε μία στρώση με σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί διαστάσεων 35×30 εκ. Κρατήστε αρκετή σάλτσα για την επικάλυψη στο τέλος.
- Ετοιμάστε το κοτόπουλο: Σε μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέστε τα μεξικάνικα μπαχαρικά, τον κιμά κοτόπουλου και το πράσινο τσίλι.
- Σοτάρετε το μείγμα για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τα φασόλια και το καλαμπόκι και ανακατέψτε.
- Γέμισμα/τύλιγμα: Δημιουργήστε μία γραμμή πάνω στον πάγκο σας η οποία περιλαμβάνει: τις τορτίγιες, το μείγμα του κοτόπουλου και τα τυριά (μοτσαρέλα και κίτρινο τυρί ανακατεμένα μαζί).
- Τοποθετήστε μια τορτίγια στον πάγκο και βάλτε πάνω το 1/8 από το μείγμα με το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με δύο κουταλιές της σούπας τυρί.
- Τυλίξτε την τορτίγια σε ρολό και βάλτε την στο ταψί με τη σάλτσα ντομάτας. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες επτά τορτίγιες.
- Στη συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σάλτσα μαζί με τη σάλτσα πάνω από τις εντσιλάδας και πασπαλίστε με το τυρί που έμεινε.
- Ψήστε χωρίς να τις σκεπάσετε για 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρετέ τες ζεστές με τις συνοδευτικές γαρνιτούρες.