Skip to main content

Εντσιλάδας με κιμά κοτόπουλου, φασόλια και καλαμπόκι

Εντσιλάδας με κιμά κοτόπουλου, φασόλια και καλαμπόκι

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

40'

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4-6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. πασάτα ντομάτας | Freshona
  • 100 γρ. νερό
  • Σάλτσα φαχίτα (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι | Vita dor
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο (χωρίς τα σπόρια)
  • 1 κ.σ. μεξικάνικα μπαχαρικά (από το κουτί FAJITA MEAL KIT | El Tequito)
  • 1 κονσέρβα (420 γρ.) κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα | Freshona
  • 100 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα | Freshona
  • 8 μέτριες πίτες τορτίγιας (από το κουτί FAJITA MEAL KIT| El Tequito)
  • 250 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη | Milbona
  • 250 γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει, τριμμένο | Milbona

Για το σερβίρισμα

  • Σάλτσα γκουακαμόλε | Snack Day συνταγή #4)
  • Ξινόκρεμα
  • 1 λάιμ ή λεμόνι κομμένο στα τέσσερα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σάλτσα φαχίτα μαζί με την πασάτα ντομάτας. Προσθέστε 100ml νερό στο βαζάκι της σάλτσας και ανακινήστε μέχρι να πάρετε όλη τη σάλτσα.
  3. Τοποθετήστε μία στρώση με σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί διαστάσεων 35×30 εκ. Κρατήστε αρκετή σάλτσα για την επικάλυψη στο τέλος.
  4. Ετοιμάστε το κοτόπουλο: Σε μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  5. Προσθέστε τα μεξικάνικα μπαχαρικά, τον κιμά κοτόπουλου και το πράσινο τσίλι.
  6. Σοτάρετε το μείγμα για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  7. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τα φασόλια και το καλαμπόκι και ανακατέψτε.
  8. Γέμισμα/τύλιγμα: Δημιουργήστε μία γραμμή πάνω στον πάγκο σας η οποία περιλαμβάνει: τις τορτίγιες, το μείγμα του κοτόπουλου και τα τυριά (μοτσαρέλα και κίτρινο τυρί ανακατεμένα μαζί).
  9. Τοποθετήστε μια τορτίγια στον πάγκο και βάλτε πάνω το 1/8 από το μείγμα με το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με δύο κουταλιές της σούπας τυρί.
  10. Τυλίξτε την τορτίγια σε ρολό και βάλτε την στο ταψί με τη σάλτσα ντομάτας. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες επτά τορτίγιες.
  11. Στη συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σάλτσα μαζί με τη σάλτσα πάνω από τις εντσιλάδας και πασπαλίστε με το τυρί που έμεινε.
  12. Ψήστε χωρίς να τις σκεπάσετε για 20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  13. Σερβίρετέ τες ζεστές με τις συνοδευτικές γαρνιτούρες.