Ζυμαρικά αλά Καρμπονάρα (χωρίς κρέμα γάλακτος)
Χρόνος Παρασκευής
10'
Χρόνος Ψησίματος
40'
Μερίδες
2
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, φαρφάλες, πένες, ριγκατόνι), Combino
- 100γρ. προσούτο , ψιλοκομμένο, Dulano
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο, EY
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 50γρ, τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο, Lovilio
- 2 μέτρια αυγά, νώμα
- ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- Τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο για το σερβίρισμα
Για τη γαρνιτούρα: μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Βράστε τα ζυμαρικά σε ζεστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και ακολούθως προσθέστε το προσούτο.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό, το τυρί, και το πιπέρι.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη 100ml βραστό νερό.
- Ρίξτε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά με το προσούτο και σκόρδο.
- Ακολούθως αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά.
- Στο μπολ που έχετε χτυπήσει το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά προσθέστε 50ml ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά.
- Περιχύστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε για λίγο. Προσοχή να μην ψηθούν τα αυγά!
- Αν η σάλτσα είναι πηκτή προσθέστε και άλλο νερό από τα ζυμαρικά.
- Πασπαλίστε με τυρί.