Ισπανική oμελέτα (τορτίγια)
Χρόνος Παρασκευής
20'
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο | Vita d’or
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | Kania
- ½ κιλό (3 μέτριες) πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. νερό
- 8 μεγάλα αβγά | νώμα
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το τηγάνι
- Σε ένα μέτριo τηγάνι (20 εκ.) σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Αφού σοταριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πατάτες που κόψαμε σε λεπτές φέτες.
- Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε τις πατάτες με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν εντελώς. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερο νερό.
- Αφού ψηθούν, αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία και πετάμε το περιττό νερό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Παίρνουμε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ. (που μπαίνει στον φούρνο). Στρώνουμε τη βάση του σκεύους με λαδόχαρτο, το οποίο έχουμε κόψει κι αυτό στρογγυλό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με το πιπέρι χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι (όχι σύρμα).
- Αφού χτυπηθούν καλά τα αβγά, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ και το μείγμα με τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με το λαδόχαρτο.
- Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι η τορτίγια μας να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αφαιρούμε το λαδόχαρτο και κόβουμε σε 6 κομμάτια.