Skip to main content

Καλτσόνε σάλτσα μελιτζάνας και πιπεριές φλωρίνης

Καλτσόνε σάλτσα μελιτζάνας και πιπεριές φλωρίνης

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

10'

Χρόνος Ψησίματος

12'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για μία πίτσα

  • 1 στρογγυλή ζύμη διαμέτρου 25 εκατοστών (μισή ποσότητα από τη βασική συνταγή για πίτσα)
  • 4 κ.σ. σάλτα ντομάτας με μελιτζάνα, Combino
  • 80γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει (όπως εμένταλ), Milbona
  • 1 μικρή πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, νώμα
  • 1 ½ κ.γ. νιφάδες γλυκιάς πιπεριάς μπούκοβο, Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο μαζί με ένα μεγάλο επίπεδο ταψί για 10 λεπτά πριν αρχίσετε να ανοίγετε τη ζύμη, στους 220°C. Εάν δεν έχετε επίπεδο ταψί, γυρίστε ένα βαθύ ταψί ανάποδα.
  2. Παράλληλα, κόψτε ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
  3. Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σε κύκλο διαμέτρου 25 εκατοστών και τοποθετήστε πάνω σε λαδόχαρτο (βλέπε συνταγή #2).
  4. Με γρήγορες κινήσεις, τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας πάνω στο μισό της πίτσας (γιατί θα το κλείσετε σε μισοφέγγαρο). Αφήστε ένα με δύο δάκτυλα χωρίς σάλτσα γύρω-γύρω.
  5. Τοποθετήστε το τριμμένο τυρί στο μισό της πίτσας πάνω στη σάλτσα ντομάτας.
  6. Ακολούθως, τοποθετήστε πάνω στο τυρί, την πιπεριά, το μπούκοβο και τις 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας.
  7. Με τη βοήθεια του λαδόχαρτου, κλείστε τη ζύμη σαν μισοφέγγαρο και κλείστε επίσης γύρω-γύρω προσεκτικά για να κρατήσετε τη γέμιση μέσα.
  8. Αφού ετοιμάσετε το καλτσόνε, βγάλτε το ζεστό επίπεδο ταψί προσεκτικά από τον φούρνο και τοποθετήστε το πάνω σε πυρίμαχο πάγκο εργασίας.
  9. Τοποθετήστε το λαδόχαρτο με το καλτσόνε πάνω στο ταψί.
  10. Ψήστε 14 λεπτά στον αέρα ανάλογα με τον φούρνο σας. Το ζητούμενο είναι να έχετε ψημένη ροδοκόκκινη ζύμη.