Κεϊμά γιαουρτλού με κοτόπουλο
Χρόνος Παρασκευής
30
Χρόνος Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 1 αραβική πίτα, μοιρασμένη στη μέση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο | νώμα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτι | νώμα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 400 γρ. ντομάτες τριμμένες (κονσέρβα ή φρέσκες) | Combino
- ½ κ.γ. κανέλα | Kania
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα ζάχαρη ή 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. πιπέρι | νώμα
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πρόβειο ή αγελαδινό | νώμα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C (αέρας).
- Κομματιάστε την πίτα σε μικρές μπουκιές και τοποθετήστε την στον φούρνο. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να ροδίσει.
- Αφού σοταριστεί καλά το κρεμμύδι, ρίξτε μέσα το σκόρδο και ανακατέψτε για ακόμα 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι το κρέας να αλλάξει χρώμα.
- Ακολούθως προσθέστε και τις ντομάτες, την κανέλα, τη δάφνη, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
- Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Παράλληλα, ανακατέψτε σε μπολ το γιαούρτι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
- Τοποθετήστε τις πίτες σε μία στρώση μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος των 25 εκ.
- Περιχύστε με το μείγμα του κιμά (αφαιρέστε τη δάφνη).
- Τέλος, απλώστε πάνω από τον κιμά το γιαούρτι.
- Σερβίρετε αμέσως.