Κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα
Χρόνος Παρασκευής
25'
Χρόνος Ψησίματος
40'
Μερίδες
6
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- 700 γρ. ψίχα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα
- 1 κ.σ. μέλι | νώμα
- ½ κ.γ. κανέλα | Kania
- 1 πρέζα αλάτι | ΚΥΠΑΡΙ
- Ελαιόλαδο | νώμα
- Σουσάμι
Για το σερβίρισμα
- Παγωτό | Gelatelli
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Στρώστε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόχαρτο διαμέτρου 20-22 εκ. Το λαδόχαρτο θα βοηθήσει την πίτα να βγει πιο εύκολα από τη φόρμα μετά το ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ συνθλίψτε το καρπούζι με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει μικρά κομματάκια και να βγει αρκετός χυμός. Εάν το καρπούζι δεν είναι άσπερμο, αφαιρέστε τα κουκούτσια.
- Προσθέστε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το μέλι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια αλείψτε το λαδόχαρτο στο ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σουσάμι.
- Ρίξτε το μείγμα με το καρπούζι ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Το μείγμα θα πρέπει να είναι πάχους 1-2 εκ., για να έχει λεπτό σώμα και τραγανή κρούστα.
- Ραντίστε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίστε με το σουσάμι.
- Ψήστε στους 180°C για ½ ώρα με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Αφαιρέστε την πίτα από τον φούρνο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Σερβίρετε με παγωτό ζεστή ή κρύα (παγωμένη στο ψυγείο).