Skip to main content

Κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα

Κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

25'

Χρόνος Ψησίματος

40'

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. ψίχα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα
  • 1 κ.σ. μέλι | νώμα
  • ½ κ.γ. κανέλα | Kania
  • 1 πρέζα αλάτι | ΚΥΠΑΡΙ
  • Ελαιόλαδο | νώμα
  • Σουσάμι

 

Για το σερβίρισμα

  • Παγωτό | Gelatelli

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Στρώστε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόχαρτο διαμέτρου 20-22 εκ. Το λαδόχαρτο θα βοηθήσει την πίτα να βγει πιο εύκολα από τη φόρμα μετά το ψήσιμο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ συνθλίψτε το καρπούζι με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει μικρά κομματάκια και να βγει αρκετός χυμός. Εάν το καρπούζι δεν είναι άσπερμο, αφαιρέστε τα κουκούτσια.
  3. Προσθέστε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το μέλι, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  4. Στη συνέχεια αλείψτε το λαδόχαρτο στο ταψί με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σουσάμι.
  5. Ρίξτε το μείγμα με το καρπούζι ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Το μείγμα θα πρέπει να είναι πάχους 1-2 εκ., για να έχει λεπτό σώμα και τραγανή κρούστα.
  6. Ραντίστε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίστε με το σουσάμι.
  7. Ψήστε στους 180°C για ½ ώρα με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  8. Αφαιρέστε την πίτα από τον φούρνο και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  9. Σερβίρετε με παγωτό ζεστή ή κρύα (παγωμένη στο ψυγείο).