Κυρίως/ Secondo
Χρόνος Παρασκευής
15'
Χρόνος Ψησίματος
15'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
- Τέσσερα τεμάχια των 100γρ. μαλακό κρέας της επιλογής σας (μοσχαράκι, κοτόπουλο στήθος, χοιρινό ψαρονέφρι)
- 4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
- 4 λεπτές φέτες προσούτο Crudo, L‘Unico
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες της χρήσεις, νώμα
- 25γρ. φυτικό λάδι για το τηγάνισμα,Vita d’or
- 25γρ. βούτυρο ανάλατο για το τελείωμα, Milbona
- 100ml γλυκό κόκκινο κρασί ή λευκό ξηρό κρασί
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε μια σανίδα κοπής τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη και πάνω τα τέσσερα τεμάχια κρέατος.
- Πάνω στο κρέας απλώστε 1 φύλλο από φασκόμηλο στην κάθε μερίδα όπως και μια φέτα προσούτο. Πασπαλίστε με πιπέρι.
- Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από το κρέας. Κτυπήστε το ελαφρά με τον μπάτη για να μαλακώσει.
- Ακολούθως, τυλίξτε το κρέας κάνοντας ένα πακετάκι.
- Σε ένα πιάτο τοποθετήστε το αλεύρι. Αλευρώστε ελαφρά το πακετάκι με το προσούτο.
- Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τα σαλτιμπόκα μέχρι να πάρουν χρώμα από τις δυο μεριές και να ψηθούν καλά.
- Αφού ψηθούν καλά βάλτε στο τηγάνι τον βούτυρο και προσθέστε το κρασί ανακατεύοντας καλά, ώστε να φύγουν τυχόν κατακάθια από τη βάση.
- Σιγοβράστε με σκεπασμένο το τηγάνι μέχρι να ψηθεί το κρέας και έχετε μια γλασαρισμένη σάλτσα.
- Σερβίρετε σε πιάτο με τη σάλτσα πάνω από το κρέας.