Λεμονάτο φρέσκο ψάρι ψημένο στη λαδόκολλα, με σάλτσα “Pico de gallo”
Χρόνος Παρασκευής
15
Χρόνος Ψησίματος
20'
Μερίδες
4
Βαθμός Δυσκολίας
*****
ΥΛΙΚΑ
Για το ψάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα | ΕΥ
- 1 κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 4 φιλέτα φρέσκιας τσιπούρας χωρίς κόκαλο (500-600 γρ. συνολικά)
- 4 λεπτές φέτες λεμονιού
- αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
- πιπέρι | Kania
- φρέσκο θυμάρι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για το ψάρι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Από τα κομμάτια της λαδόκολλας, σχηματίζουμε 4 μεγάλα σχήματα καρδιάς.
- Τοποθετούμε το κολοκυθάκι και την πιπεριά πάνω στο κάθε κομμάτι, στο δεξί μέρος της καρδιάς, και αλατοπιπερώνουμε.
- Αλείβουμε το αριστερό κομμάτι με ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε πάνω στα κολοκυθάκια το φρέσκο ψάρι και τις φέτες λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
- Σφραγίζουμε τη λαδόκολλα κλείνοντας το χαρτί γύρω γύρω.
- Τοποθετούμε τα χαρτιά σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 15 έως 20 λεπτά.
- Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Για τη σάλτσα
- Βάλτε όλα τα υλικάσε ένα μέτριο μπολκαι ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα, μέχρι να μαριναριστούν καλά τα υλικά.