Skip to main content

Λεμονάτο φρέσκο ψάρι ψημένο στη λαδόκολλα, με σάλτσα “Pico de gallo”

Λεμονάτο φρέσκο ψάρι ψημένο στη λαδόκολλα, με σάλτσα “Pico de gallo”

Πίσω στις συνταγές

Χρόνος Παρασκευής

15

Χρόνος Ψησίματος

20'

Μερίδες

4

Βαθμός Δυσκολίας

*****

ΥΛΙΚΑ

Για το ψάρι

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα | ΕΥ
  • 1 κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 4 φιλέτα φρέσκιας τσιπούρας χωρίς κόκαλο (500-600 γρ. συνολικά)
  • 4 λεπτές φέτες λεμονιού
  • αλάτι Ιμαλαΐων | Deluxe
  • πιπέρι | Kania
  • φρέσκο θυμάρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για το ψάρι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Από τα κομμάτια της λαδόκολλας, σχηματίζουμε 4 μεγάλα σχήματα καρδιάς.
  3. Τοποθετούμε το κολοκυθάκι και την πιπεριά πάνω στο κάθε κομμάτι, στο δεξί μέρος της καρδιάς, και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Αλείβουμε το αριστερό κομμάτι με ελαιόλαδο.
  5. Τοποθετούμε πάνω στα κολοκυθάκια το φρέσκο ψάρι και τις φέτες λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
  7. Σφραγίζουμε τη λαδόκολλα κλείνοντας το χαρτί γύρω γύρω.
  8. Τοποθετούμε τα χαρτιά σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 15 έως 20 λεπτά.
  9. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας.

 

Για τη σάλτσα

  1. Βάλτε όλα τα υλικάσε ένα μέτριο μπολκαι ανακατέψτε.
  2. Τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα, μέχρι να μαριναριστούν καλά τα υλικά.